YILMAZ, 2002 DEPREMİNİ UNUTMADI
Milliyetçi Hareket Partisi Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 3 Şubat 2002 tarihinde Afyon’un Sultandağı, Çay, Bolvadin, Çobanlar, merkez ilçe ve beldelerinde etkili olan depremin 11. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
MHP Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz mesajında şunları kaydetti:
“3 Şubat 2002 tarihinde Afyon’un Sultandağı, Çay, Bolvadin, Çobanlar ilçesi ile Afyon merkeze bağlı belde ve köylerinde meydana gelen depremin üzerinden 11 yıl geçti. Bu deprem, 46 vatandaşımızın yaşamını yitirmesine, 318 vatandaşımızın yaralanmasına ve 622 adet binanın hasar görmesine neden olmuştur.
Sultandağı, Çay, Bolvadin, Çobanlar ilçelerinde meydana gelen depremde yaşanan acılar hala yüreğimizi sızlatmaktadır. Deprem de sadece kaybedilen hayatlarla değil, yaşattığı acıların yanı sıra ekonomik ve sosyal sıkıntılarla da baş başa kalınmıştır.
Tek umudumuz bu acıların bir daha yaşanmaması ve geleceğe dair hazırlıklar yapılırken geçmişten ders çıkartılarak gerekli önlemlerin alınmasıdır. Çünkü deprem gerçeğiyle ne zaman, nerede ve ne boyutta karşılaşacağımız bilinmemektedir. Deprem riskleri insanların alacağı önlemlerle azaltılabilmektedir. Bu yüzden yerleşim bölgeleri titizlikle belirlemeli, yapıları deprem etkilerine karşı dayanıklı olarak yapmalı ve deprem sigorta sistemine dahil olmalıyız.
Bu düşüncelerle Sultandağı, Çay, Bolvadin, Çobanlar ilçelerinde meydana gelen depreminin 11. yıldönümü münasebetiyle hayatlarını kaybeden 46 vatandaşımıza bir kez daha rahmet diliyor, Cenab-ı Allah’ın milletimize bu tür doğal felaketleri tekrar yaşatmamasını niyaz ediyorum. Dedi.
Editör: Haber Merkezi