Yılın ilk toplantısı AFBEL Termal Otel´de yapıldı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, yılın ilk toplantısını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında gerçekleştirdi.AFBEL Termal ve SPA Otel’de yapılan toplantı, bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı. Belediyemiz bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap kayıt ve işlemlerinin kontrolü için Denetim Komisyonu oluşturuldu. Yapılan Mustafa Albay, Mahmut Karcı ve Mehmet Soner Denetim Komisyonu Üyeliklerine seçildi.

Belediyemiz Zabıta ve İtfaiye Personeline 2019 Yılında verilecek fazla mesai ücretinin tespiti hakkındaki teklif oy birliği ile kabul edildi. Belediyemiz tarafından Hıdırlık Mevkiine kurulan termal kamera ve tüm aparatlarının Kent Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında değerlendirilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğüne devredilmesi talebi hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi.

25-27 NİSAN SAĞLIK KONGRESİ YAPILACAK

Belediyemiz ve Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi arasında "Kitap Okuma Yarışması" kapsamında ortak işbirliği protokolü yapılması, yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a yetki verilmesi hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi.

İlimizin Sağlık ve Termal turizmine katkı sağlamak amacıyla, 25-27 Nisan 2019 tarihleri arasında İlimizde Sağlık Kongresi yapılmasına yönelik Belediyemiz ile Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında işbirliği protokolü düzenlenmesi, yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a yetki verilmesi hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi.Dörtyol Mahallesinde yapılan parka Savcı Osman Çabuk Parkı ismi verilmesi yine Selçuklu Mahallesinde yapılan parka ise Prof.Dr. Veysel Eroğlu Parkı isminin verilmesi talebi hakkında teklif kabul edildi. İşletme Müdürlüğü tarafından işletilen Sporcu Konaklama Tesisinde ve Karayolları Parkı Sosyal Tesislerinde satışı yapılacak olan yiyecek içecek ücret tarifeleri belirlendi.

Beşir Derneği ile işbirliği yapılarak Suriye’deki vatandaşlarımıza 20 bin TL civarında un gönderilmesi hakkındaki teklif oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca Trafik Komisyon Raporları, Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporları ile Plan Bütçe Komisyon Raporları ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Raporlarının da görüşülerek karara bağlandı. Bir sonraki meclis toplantısının 1 Şubat Cuma günü saat 18:00’de yapılmasının kararlaştırılmasıyla toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi