Yılın ilk kar yağışında yoğun mesai

Uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yerini İzlanda soğuk hava dalgasına bırakıyor. İlimizin hemen hemen her noktasında görülen kar yağışı kimilerini sevindirse de trafikte zor anlar yaşayanları üzdü.

Gece geç saatlerde etkisini arttıran kar, Afyonkarahisar Valiliği il özel idaresi ekiplerini harekete geçirdi. Valilik tarafından görevlendirilen İl Özel İdaresi ekipleri gecenin geç saatlerinden günün ilk ışıklarına kadar, yol güzergâhlarında kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam etti.

Vatandaşların seyir halindeyken meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı 30 araç ve 36 personel ile ekipler sahada çalışmalara devam etti.

Ayrıca Sandıklı ilçesi Susuz Köyü’nde yoğun kar yağışı nedeniyle 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Trafikte zor anlar yaşayan vatandaşların imdadına ise 112 ve Afad ekipleri yetişti. Can kaybının olmadığı kazanın ardından yol açma çalışmaları Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ekipleri Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından aralıksız sürdürüldü.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre hafta boyunca aralıklarla kar yağışlarının devam etmesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklar için ise Afyonkarahisar Valiliği tarafından görevlendirilen İl Özel İdaresi’ne ait 90 araç ve 120 personel yol çalışmaları için hazırda bekliyor.

Editör: Haber Merkezi