YHT PROJESİNİN TEMELİ YARIN ATILIYOR

TCDD 157. Yılını,  2 büyük projenin temel atması ve 5 açılışla kutluyor…

Yıldönümünde Ankara-İzmir YHT Projesinin Afyonkarahisar-Ankara etabının temeli atılacak…

 TCDD’nin Kuruluşunun 157. yıldönümü, 21 Eylül Cumartesi günü Afyon’da saat 10.30’da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılacağı törenle kutlanacak.

 TCDD, Kuruluş Yıldönümü mutluluğuna tamamlanan projeler ve temeli atılacak Ankara-İzmir YHT Projesinin Afyonkarahisar-Ankara kesimi temel atma coşkusunu da ekledi.

Ankara ve İzmir’i güvenli ve konforlu seyahat imkanına kavuşturacak Yüksek Hızlı Tren projesi ile iki büyük şehrin ulaşım alanında alışkanlıkları değişecek. Projeyle halen 824 km olan Ankara-İzmir demiryolu 640 km.lik hızlı tren hattına dönüşecek.

Ankara-Afyonkarahisar arası 1,5 saate, Afyonkarahisar-İzmir arası ise 2 saate inerken yaklaşık 13 saat süren trenle seyahat süresi 3,5 saate inecek.

Projenin ilk etabı olan 169 kilometrelik Ankara-Afyonkarahisar kesiminin temelinin atılmasıyla ilk demiryolunun 23 Eylül 1856’da yapıldığı bölge yüksek hızlı tren çekirdek ağına dahil edilecek.

Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilecek diğer projeler:

·         TCDD 1. Bölge Müdürlüğü bölgesindeki Tekirdağ Muratlı arasında yapımı tamamlanan 30 kilometrelik demiryolu genişletme ve 2. hat yapım çalışmaları tamamlandı. Aynı hat kesiminde tamamlanan Elektrifikasyon Projesi ise hizmete verilecek.

·         Eş zamanlı olarak TCDD, Kardemir AŞ ve Voestalpıne /VAE GmbH ortaklığıyla Çankırı’da kurulan İleri Teknoloji Makas Fabrikası Vademsaş’ın açılışı gerçekleştirilecek.

Ayrıca Bandırma’dan İzmir Menemen’e kadar olan hattın Elektrifikasyon, Sinyalizasyon ve Telekomünikasyon Projesinin temeli atılarak bölgede güvenli ve konforlu seyahat imkanı sağlanacak.

·         TCDD iştiraklerinden olan ve Sivas’ta yüksek kapasiteli modern beton travers üretmek üzere kurulan SİTAŞ, üretime başlayacak.

·         Malatya’da yapımı tamamlanan CNC kontrollü zemin altı tekerlek tornası faaliyete başlayacak. Demiryolu araçlarının tekerlek, boji gibi aksamlarının bakımları modern tekniklerle yapılacak.

·         Diğer taraftan TCDD 6. Bölge Müdürlüğü bölgesi olan Adana-Mersin arasında yerli üretim Anadolu isimli Dizel Motorlu Setlerden 4’ü daha törenle hizmete verilecek.

TCDD, telekonferans yöntemiyle hem tamamlanan önemli yatırımlara hayat verecek hem de her yıl Garlarda düzenlenen kuruluş yıldönümü etkinlikleri ekranlara yansıtılacak.

 

Editör: Haber Merkezi