“Yerli Yeşil Yeni Projesi” Kapsamında Vali Tutulmaz’a Ziyaret

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Afyon Kocatepe Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında “Yerli Yeşil Yeni-Eğitim Modülü Projesi” hakkında Vali Mustafa Tutulmaz’a bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu, projenin yerli üretim algısını artırma hedefi taşıdığını ifade ettiler.

Amaç; Hem Yerli Hem Yeşil Üretim

Yerli Yeşil Yeni projesinin amacını anlatan İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu: “ Proje bir kitap ve bu kitabı tamamlayacak bir internet sitesi olarak tasarlanmıştır. Kitapta ve tamamlayıcısı olarak tasarlanan internet sitesinde kendisini Yerli Yeşil Yeni üretime adamış sıra dışı örnekler ve bu konudaki öncü kurum ve kişilerle yapılacak röportajlara yer verilmesi hedeflenmiştir. Projede ilk amaç Türkiye’nin yerli üretim kapasite ve yeteneklerine ilişkin bir farkındalık ve tarihsel tecrübelere dayanan bir gündem oluşturmaktır. Bununla birlikte hızla tüketilen doğal kaynaklar, kirletilen çevre, artan karbon salımı, geri dönüşümün ekonomik ve toplumsal değeri ve nihayet gittikçe büyüyen karbon ayak izi konusunda farkındalık düzeyini artırmak bir diğer amaçtır. Hem yerli hem de yeşil üretimi sağlayabilmek için yenilikçi olunması gerektiği yönündeki kuvvetli inanç projenin tamamlayıcı, üçüncü motivasyonunu oluşturmaktadır” dedi.

Yerli üretimin önem kazandığı günümüzde projeyi yararlı ve gerekli bulan ve projenin hayata geçirilmesi için destek veren Vali Mustafa Tutulmaz, mesleki ve teknik eğitim veren liselerde bilgilendirme çalışmaları yapılması konusunda talimat verdi.

Editör: Haber Merkezi