Yerli İlaç Üretimi ve Termal Sağlık Turizmi Toplantısı

Vali Mustafa Tutulmaz’ın Katılımıyla Yerli İlaç Üretimi ve Termal Sağlık Turizmi Toplantısı Yapıldı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından organize edilen Yerli İlaç Üretimi ve Termal Sağlık Turizmi konulu toplantı Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla yapıldı.

Korel Termal Otelde gerçekleşen Yerli İlaç Üretimi ve Termal Sağlık Turizmi Toplantısına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nurullah Okumuş, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ali Gür, MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol ve yönetim kurulu üyeleri, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Türk Eczacılar Vakfı Başkanı Ecz. Mehmet Domaç, öğretim üyeleri ve iş adamları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ali Gür; “Bugün gerçekleştireceğimiz panelimize dünyada ve ülkemizde hızla büyüyen ilaç sektörünün üretimini ve termal turizmi konuşacağız. MÜSİAD olarak Türkiye ilaç sektörünün hak ettiği noktaya gelmesi için her zaman elimizden gelen desteği sunacağımızı bir defa daha ifade etmek istiyorum.” dedi.

Afyonkarahisar Termal Turizm Konusunda Önemli Bir Potansiyele Sahiptir

Termal Turizm konusunda Afyonkarahisar’ın önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek konuşmasına devam eden MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ali Gür; “Bugün üzerinde duracağımız konulardan birisi de önleyici sağlık hizmetleri olacaktır. Önleyici sağlık hizmetleri bakımından Termal turizm özellikle Afyonkarahisar şehrimizin bu konuda sahip olduğu potansiyeli çok iyi biliyoruz. Bu anlamda toplantımızdan çıkacak sonuçlarında hem Afyonkarahisar’ımıza hem de MÜSİAD’lı yatırımcı iş adamlarımıza yeni ufuklar açacağını ümit ediyorum. MÜSİAD ailesi yerli ve milli üretim noktasında özel bir gayret göstermektedir. Bu anlamda ilaç üretimi konusunda da Afyonkarahisar’ın potansiyelinin değerlendirilmesi ile ilgili bu toplantıda da güzel ve önemli sonuçlar çıkacağını düşünüyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı yerli ve milli üretim hedefleri doğrultusunda ilimizde yerli ilaç üretimi yapabilme konusunda görüş alış verişinde bulunmak ve termalin başkenti olan ilimizde termal sağlık turizmini geliştirmek adına Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nurullah Okumuş’un moderatörlüğünde MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı M. Salih Beşir, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Balık ve Türk Eczacılar Vakfı Başkanı Ecz. Mehmet Domaç’ın panelist olarak katıldığı panellerde termal sağlık turizmi, Türkiye ilaç sektöründeki fırsatlar, ülkemizde ilaç üretimi ve ilaçla ilgili yaşanan sorunlar konuları görüşülerek program devam etti

Editör: Haber Merkezi