Yeni simülatör araçlarının tanıtımı yapıldı

Emniyet kemeri uygulamasında pilot bölge seçilen Afyonkarahisar, bu alanda Türkiye'ye örnek bir il haline geldi.

Emniyet kemeri uygulamalarında örnek olarak kullanılmak üzere simülatör araçları yenilendi. 1 adet takla ve 1 adet çarpma simülatörü aracı yapıldı. Söz konusu seyyar simülatörler ile il merkezi, ilçeler ve köylerde emniyet kemeri konusunda uygulamalı eğitim verilmesi hedefleniyor.

Simülatörlerin tanıtımı ile ilgili düzenlenen törende, Afyonkarahisar’da emniyet kemeri takma oranının proje başlangıcında yüzde 7 iken bugün yüzde 80 oranına ulaştığını vurgulayan Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, şunları kaydetti:

“Afyonkarahisar Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu’nun genelgesi ile tüm kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere bütün Afyonkarahisar genelinde emniyet kemeri takılması, denetimlerin sürdürülmesi talimatları doğrultusunda çalışmalar hız kazanmış, sürücüler 10 Nisan 2012 tarihine kadar polis ekiplerince, il merkezi ve ilçelerinde emniyet kemeri konusunda bilgilendirilerek, 5 bin broşür dağıtılmıştır. Değişik zamanlarda 4 kez emniyet kemeri takla ve çarpma simülatörleri getirilerek (Vilayet Meydanı, Özdilek Kavşağı, Fuar Alanı, Üniversite Kampüsleri) halkımıza uygulamalı olarak 10 kilometre hızla takla atan ve 10 kilometre hızla çarpan bir aracın sürücü veya yolcularının hissedecekleri ve muhtemel yaşanacaklar canlandırılmıştır.

Vali Yardımcısı Akgün Corav ise ''Her gün trafik kazası haberi oluyor, bu kazaların önüne geçmek için elimizden geleni yapmalıyız. Afyonkarahisar’da emniyet kemeri takmakta iyi bir yola kat ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim'' dedi.

Konuşmaların ardından törene katılanlar simülatör araçların yanına giderek test yaptılar. Çapışma anını ve aracın 10 kilometre hızla giderken kaza sonu atacağı taklada yaşanacakları canlı olarak test ettiler.

Törene Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Vali Yardımcısı Akgün Corav, Akü Rektörü Mustafa Solak, Trafik Planlama ve Destek Daire Başkanı Yılmaz Baştuğ, Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, Dünya Sağlık Örgütü Güvenli Trafik Hareketi Koordinatörü Hüseyin Akbulut ve Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilci Yardımcısı Mehmet Kontaş katıldı.
Editör: Haber Merkezi