YENİ MAHALLELERDE ALTYAPI DEVRİMİ

            İÇME SUYU ŞEBEKE HATTI TAMAMLANDI

             Uydukent Bölgesi ve merkeze bağlanan yeni mahallelerde, içme suyu ana hat yapım çalışmaları tamamlandı. 29 kilometre ana içme suyu şebeke hattından oluşan çalışmalar 3 milyon lira mal oldu.

            Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nce ihale edilen Uydukent bölgesi ve yeni mahalleler içme suyu ana hat yapım işi çerçevesinde, Uydukent Bölgesi ve yeni mahallelerden Küçükçobanlı, İsmail, Bayatçık, Erenler ve İnaz (Demirçevre) mahallerine şehir içme suyu şebekesinden su sağlanması amacıyla ana su şebeke hattı döşenerek, içme suyu vatandaşların kullanımına sunuldu.

            Ayrıca Akçin ve Çakır mahallelerine de şehir içme suyu şebekesinden bağlantılar yapılarak bu mahallelerdeki vatandaşların da şehir şebeke suyu alması sağlandı.

            KALİTELİ, SAĞLIKLI VE YÖNETMELİKLERE UYGUN İÇME SUYU

            Özellikle Uydukent bölgesinde önümüzdeki yıllardaki su ihtiyacının karşılanması ve Belediye sınırları içine dâhil edilen yeni mahallelerin su ihtiyacını karşılayan hat, Küçükçobanlı, İsmail, Bayatçık, Erenler, Akçin, Çakır ve İnaz (Demirçevre) gibi yeni mahallelerin içme suyundaki sıkıntıları giderilerek kaliteli, sağlıklı ve yönetmeliklere uygun su akışı sağlandı.

           29 KİLOMETRE YENİ HAT 3 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

            3 milyon liraya mal olan çalışma çerçevesinde, toplam 29 bin 17 metre ana içme suyu şebeke hattı döşendi. Bu hatlar; Ø500 mm’lik PE 100 içme suyu ana boru hattı bin 668 metre, Ø400 mm’lik PE 100  içme suyu ana boru hattı 2 bin 329 metre, Ø280 mm’lik PE 100 içme suyu ana boru hattı 13 bin 680 metre ve Ø160 mm’lik PE 100 içme suyu ana boru hattı 11 bin 340 metre olarak döşendi.

 

Editör: Haber Merkezi