YENİ HASTANE CAMİİ İBADETE AÇILDI
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Devlet Hastanesi karşısında işadamı Yavuz Kocaşaban tarafından yaptırılan Yeni Hastane Camii'nin açılışı için Afyonkarahisar'a geldi. Uydukent'te Merhum Ömer Kocaşaban hatırasına atfen yapılan Yeni Hastane Camii, Cuma namazı öncesi ibadete açıldı.
CUMA NAMAZI KILDIRDI, HUTBE OKUDU
Açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Sayıştay Başkanı Doç.Dr. Recai Akyel, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, Koçaşaban Ailesi, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Yeni Hastane Camii'nin ülkemize ve Afyonkarahisar'a hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Cuma namazını kıldırarak hutbe okudu. Devlet Hastanesi'nin karşısında inşa edilen Camii'nin önemli bir ihtiyacı karşıladığını söyleyen Başkan Burhanettin Çoban ise başta İşadamı Yavuz Koçaşaban olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
ENGELLİ TUVALETİ BULUNUYOR
Devlet Hastanesi, Uydukent İş Merkezi ve bölgedeki eczanelerin cami ihtiyacını giderecek cami, bin 200 metrekarelik kapalı alan üzerinde inşa edildi. Arsası Afyonkarahisar Belediyesi tarafından tahsis edilen ve 10 ay gibi kısa sürede tamamlanan caminin iç tasarımı ise dikkat çekiyor. Bin 100 kişinin rahatça ibadet etmesi için tasarlanan caminin bir özelliği de, Cenaze Namazı için ayrılan özel bölümü. Cenaze Namazı için bin 500 metrekarelik avlu düzenlemesi yapılan camide, güneş ve yağmurun etkisini azaltmak için korunaklar da yaptırıldı. Cami düzenlemesi içinde engelli tuvaleti de bulunuyor
Editör: Haber Merkezi