YEMENİCİ; TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN!
Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak sağlık camiasında görev yapan hekim ve sağlık personelinin Tıp Bayramını tebrik etti.
Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici mesajında, doktorluk başta olmak üzere sağlıkla ilgili meslek kollarının sıradan bir meslek olmadığını belirterek insanlarla birebir iletişimde bulunulan, oldukça önemli bir vazife olduğunun altını çizdi.
Dr. Yemenici’nin mesajı şöyle;
“14 Mart Tıp Bayramı ülkemizde, biz sağlık çalışanlarının birlik ve beraberliklerini gösterme adına kutladıkları önemli ve güzel bir gündür.
II. Mahmud zamanında kabul edilen bu günün, İstiklâl Harbi zamanında ayrı bir önemi vardır. Bilinen ilk kutlama, 14 Mart 1919’da işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiş; o gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran'ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır.
İnsanlara her durumda yardım etmenin, zorlu koşullarda bile onurlu mücadelenin özünü temsil eden bu olay bizler için gurur verici olmakla beraber aynı zamanda da bugünümüze güzel bir örnek teşkil etmektedir.
Bugün de hekim ve sağlık çalışanlarımız, mesleklerinin onurunu koruyarak yine insanlara yardım etmenin, onların derdine çâre aramanın gayesi içindeler.
Bu açıdan, gerek meslekî zorluklara gerekse dışarıdan gelen olumsuzluklara rağmen hayat kurtarmak ve yara sarmak için koşuşturan hekimlerimizin, hemşirelerimizin, hastabakıcılarımızın, 112 görevlilerimizin kısaca bütün sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramlarını tebrik ediyor, çalışmalarında üstün başarılar temenni ediyorum.”
 
Editör: Haber Merkezi