Yedi Bilim Anaokulunda Bayram Coşkusu

Anaokulu öğrencileri tüm haftaya yayılan etkinliklerle Cumhuriyet Bayramı coşkusunu dolu dolu yaşadılar. Hafta boyunca çocuklara Atatürk’ün hayatı ve cumhuriyetin ilanı ile ilgili sunumlar izletilerek sohbetler edildi, etkinlikler yapıldı. Atatürk resimlerinden oluşan barkovizyonlar izlendi. Ayrıca öğrenciler Cumhuriyet hakkında öğrenilen tüm bilgileri İstiklal Merkezine gerçekleştirdikleri gezide panoramik sunum tekniği ile anlatılan Büyük Taarruz ve Kurtuluş Savaşını daha gerçekçi bir şekilde görme şansı buldular.

Okulun bahçesinde yapılan törene tüm kurucu, öğretmen, öğrenci ve veliler kırmızı-beyaz kıyafetlerle katıldılar. Okul korusunun şarkıları ve zumba dans gösterilerini yapan çocuklar aileleri ile birlikte “Kocatepe Anıtı” na Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirdiler. Ellerine Türk Bayrağı alan öğrenciler, öğretmenler ve veliler yürüyüş esnasında keyifler anlar yaşadı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdiresi Zahide ÖKSÜZ “Özel Yedi Bilim Anaokulu olarak, manevi değerlerine sahip çıkan çocuklar yetiştirmeyi amaç edinmiş bir kurumuz. Vatanına, milletine, bayrağına saygısı olan nesillerin her önemli günün, bayramın bilinciyle yetişebilmesi, öğrendiklerini uygulayabilen ve gelecek kuşaklara aktarabilen birer birey olarak görmek hepimizin tatlı onuru olacaktır. Bugün küçücük yüreklerde kocaman sevgi barındıran geleceğimizin emanetçileri çocuklarımız ile Kocatepe Anıtı’na bir Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirdik. Velilerimizin de katılımıyla gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüz ve öncesinde okulumuzda tüm coşkumuzla kutladığımız bayramımız hepimize kutlu olsun. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri (Türkiye Cumhuriyeti Devleti) ona bırakacağım ve gözüm arkamda olmayacak’ sözünün çocuklarımızın gözlerindeki ışığı gördükçe ne kadar gerçek olduğunu anlamanın gururunu yaşadık” dedi.

Program sonunda etkinliği değerlendiren Okul kurucuları Mevlüt ÇÖMEZ, Seviye ARAS, Burcu YILMAZ ALTUN, Hakkı ORAL: "Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle öğrencilerimizle birlikte okulumuzda izleyicisiz olarak gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini bu yıl pandemi kurallarına uyarak ailelerimizin katılımıyla gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Cumhuriyetimizin 98'inci yıl etkinlikleri tüm özel günler ve bayramlarda olduğu gibi anaokulumuzda da birçok etkinlikle kutlanmaktadır." Dediler.

Editör: Haber Merkezi