YATRO SEÇMELERİ YAPILDI

            Yeni sezona ikisi komedi, biri çocuk oyunu olmak üzere üç farklı bir oyunla girmeye hazırlanan Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu oyuncu seçmelerini yaptı.
 
    Rehberlik Araştırma Merkezi Salonu'nda yapılan seçmeler için başvuruda bulunan 55 kişi, yeni sezonunun oyuncu kadrosunda yer alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık ve Tiyatro Sanat Yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas gözetiminde, jest, mimik, tonlama, replik, ağlama, gülme, şaşırma, korku, şüphe, şarkı söyleme ve ezbere hikâye oynama konularında sınava tabi tutulan adaylar performanslarıyla göz doldurdu.
 
          Ayrıca, seçmeler öncesinde kendilerine verilen tiratlardan oyunlar sergileyen adaylardan en başarılılarını tespit eden H. Hüseyin Elmas, gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu'nda 2009 yılından bu tarafa 8 sezonda 11 oyun sahnelediklerini belirten Elmas, bu oyunlarda takriben 90 bin seyirciye ulaştıklarını kaydetti.Yeni sezonda 3 farklı komedi türü oyun sergileyeceklerini açıklayan Elmas, sezon sonunda 25 bin seyirciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Editör: Haber Merkezi