YAŞLI VE ENGELLİ AYLIKLARI SYDV TARAFINDAN VERİLECEK
 65 yaşını doldurmuş, muhtaç, güçsüz, kimsesiz vatandaşlar ile engelli muhtaç vatandaşlara aylık bağlanmasına ilişkin işlemler 25.01.2013 tarihinden itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca yapılacaktır.
Konu ile ilgili açıklama yapan Vakıf Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu; Halkımız tarafından 2022 sayılı kanun olarak bilinen yaşlı ve engelli aylıkları için gerekli başvurular bilindiği üzere daha önceleri defterdarlıklara yapılıyordu. Bu konuyla ilgili olarak vatandaşlarımız çeşitli kurumlardan aldıkları evrakları tastik ettirmek için birçok kamu kuruluşunu sırayla dolaşıyorlardı. İncelemeler kısıtlı yapılabiliyordu. Yer yer vatandaşlarımız işlemleri yapmakta zorlanıyordu. Yeni düzenleme ile 65 yaşını doldurmuş yaşlılarımıza maaşlarının bağlanabilmesi için sadece kimlikleri ile vakfımıza başvurmaları yeterli olacaktır. Yine 18 yaş altı engelli vatandaşlarımız ile 18 yaş üstü %40 ve üstü özürlü oranına sahip vatandaşlarımızın raporları ve kimlikleri ile vakıflarımıza başvurmaları yeterli olacaktır. Vatandaşlarımızdan genellikle 2022 Sayılı kanuna göre maaşlarının bağlanmasının uzun sürmesinden dolayı birtakım şikayetler bizlere ulaşıyordu. İş yoğunluğunun ve birikmelerin fazla olması aylıkların bağlanmasını geciktiriyor ve bu durum zaman zaman şikayetlere konu oluyordu. İşte vakfımız bu tür şikayetlerin önüne geçecektir. Vatandaşlarımıza sosyal yardımlar konusunda olsun, eşi vefat edenlere bağlanan aylıklarda olsun, genel sağlık sigortası gelir tespiti işlemlerinde olsun kısaca yaptıkları uygulamaların tamamında örnek olmuş vakfımız 2022 Sayılı kanuna göre bağlanan maaşların bağlanmasında da gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlamış olup, vatandaşlarımızın işlemlerini ivedilikle, şeffaf ve adaletli bir şekilde yerine getirmektedir. Ayrıca aylık bağlama kriterleri de güncellenmiştir. Muhtaçlık kriterinin altında olan vatandaşlarımıza maaş bağlanacaktır. Bugün itibari ile hanenin kişi başı geliri 119,6 Tl dir. Kişi başı gelir muhtaçlık sınırının üzerinde olursa maaş bağlanamayacaktır. Sosyal inceleme uzmanlarımız kişilerin evlerini ziyaret etikten sonra gelir tespitleri de sistem üzerinden yapılıyor. Eskiden 3 -5 ayda tamamlanan hatta bazı vatandaşlarımızın bir sene süren işlemleri en geç 1 ay içerisinde bitecek ve neticesi belli olarak maaşları bağlanarak, mağduriyetlerinin giderileceğini belirtti.
Vali Balkanlıoğlu; çevresinde engelli, yaşlı ya da hanesinde bu durumdaki vatandaşlarımıza sahip olan yakınlarımızın, muhtarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, duyarlı vatandaşlarımızın, vakfa gelerek bu tür insanların müracaatlarının yapılmasına yardımcı olmalarını veya vakfa bildirmelerini istiyor, ihtiyaçlık ve muhtaçlıklarının biran önce giderilmesini temenni ediyorum dedi.
Editör: Haber Merkezi