Yasağa Rağmen Bilboard Asılmasına Muhalefetten Tepki
Afyonkarahisar Belediyesi’nin mahkeme tarafından ilde yeni bilbord konmasının yasak olmasına rağmen Tarihi Imaret Camii ve Hamamın önüne dev bilbordlar koyarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın afişlerini asması tepkiyle karşılandı.
CHP Belediye Başkan adayı Dr.Mehmet Ecer, ilde bilboard yasaklayan mahkeme kararı olmasına rağmen belediyenin bilbord koymasını eleştirdi. Ecer, “Eski otogar, stadyum ve müze arazisini satan rantçı zihniyetin Imaret Camii’nin önüne göz dikti. Afyokarahisarımızın tarihi ve marka değeri olan imaret camisinin görüntüsü, bu rantçı yönetim anlayışı tarafından yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Milli ve manevi değerimiz olan Imaret Camii ve hamamı önü görüntü kirliliğiyle kapatılıyor.” dedi. Ecer, "Mahkeme tarafından şartnamede belirtilenden fazla bilbord yapılması dolayısıyla iptal kararı olmasına rağmen yeni reklam alanlarının açılması ve bunun seçimlerin hemen öncesinde oluşturulması insanlarımızın gözünden kaçmıyor. Insanlarımız bu duruma tepkili. Büromuza gelerek bu durumu şikayet ediyorlar. Ama biz diyoruz, bu rantçı zihniyetten her şey beklenir. Bizler bu konunun takipçisi olacağız ve tarihi dokumuzun yok olmasına müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.
MHP Il Başkanı Aziz Aslan da seçimler yaklaştıkça Afyonkarahisarda yaşayan insanlar olarak şehirdeki uygulamaları hayretle ve ibretle izlediklerini söyledi. Aslan, “Imaret külliyesinin ve parkının önündeki ve oteller bölgesindeki yeni yapılmış olan bilbordlar görenleri hayrete düşürecek derece anormal durmaktadır. Bizden daha büyük şehirlerde bile bu kadar reklam tabelası olduğunu düşünmüyorum. Her şeye maddiyat ve rant gözüyle bakmak günübirlik düşüncelerin sonucudur.” şeklinde konuştu.
Aziz Aslan, yeni yapılan reklam tabelalarının şehrin merkezindeki en güzel yerlere, üstelik tarihi alanların, yeşil alanların ve kıymetli yapıların önlerini kapatacak şekilde yapılmış olmasının vatandaşlara ‘burası şehir mi, köy mü?’ dedirttiğini anlattı. Aslan, yapılan yanlışlar sayesinde kentin ne yazık ki modern bir şehir görüntüsünden uzak hale geldiğini kaydetti. Aslan, şunları söyledi: “Böyle olumsuz bir uygulamanın seçime 40 gün kala yapılması akla değişik sorular getirmektedir. Bu süreç içerisinde bu reklam tabelalarının nasıl kullanılacağını ve kimlere tahsis edileceğini hep birlikte göreceğiz. Işletici firmanın çok fazla kullanım yaptığı konusu mahkemelik iken hatayı hata ile düzeltmek nasıl bir anlayıştır?”
Editör: Haber Merkezi