YARIM ELMA, 567 AİLENİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK
Afyonkarahisarlı hayırseverler aracılığıyla Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, 567 aileye içerisinde 22 kalem malzemenin bulunduğu gıda paketleri dağıtılmaya başlandı.
Afyonkarahisar Belediyesi Yardım Birimi ile birlikte tek çatı altında birleşen Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarını sürdürüyor. Geçen Eylül ayında, eşi cezaevinde olan 71 aileye yardım eli uzatan Yarım Elma Derneği, Ekim ayının girmesiyle birlikte, eşi vefat etmiş ya da eşinden ayrılmış vatandaşların gıda paketlerini de dağıtmaya başladı. İçerisinde, kahvaltılık malzemelerden, temizlik malzemelerine, kuru bakliyattan et ürünlerine kadar 22 kalem malzemenin bulunduğu gıda paketlerinin, ay sonuna kadar kapsam dâhilinde olan 567 aileye dağıtılacağı bildirildi.
BAŞKAN ÇOBAN ÇALIŞMALARI YERİNDE GÖRDÜ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yarım Elma Derneği Başkanı Bekir Demirayak ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, yardım çalışmalarını yerinde gördü. Gıda paketlerinin dağıtımı sırasında ailelerle yakından ilgilenen Başkan Burhanettin Çoban, yardımların nizami bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Yarım Elma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri; Bekir Şapçı, İbrahim Alimoğlu, Melih Yurter ve Galip Kahraman ile dernek üyeleri; Hakkı Sağbilge, Sezer Küçükkurt ve Halit Hancıoğlu da gıda paketlerinin dağıtım programında hazır bulundu.
SIRADA ENGELLİ BİREYLER VAR
Aileleri, durumlarına göre dört ayrı gruba ayıran Yarım Elma Derneği, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Buna göre, Ocak, Mayıs ve Eylül aylarında; eşi cezaevinde olan ailelere, Şubat, Haziran ve Ekim aylarında; eşi vefat etmiş ya da eşinden ayrılmış vatandaşlara, Mart, Temmuz ve Kasım aylarında; engelli bireylere, Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında ise ihtiyaç sahibi yetim ve öksüzlere yardım eli uzatılıyor. Yarım Elma Derneği, bu işleyiş doğrultusunda, önümüzdeki ay engelli bireylere yardım elini uzatacak.
 
Editör: Haber Merkezi