Yapı Denetim Firmalarıyla İstişare Yapıldı
Afyonkarahisar Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ortak katılımıyla yapı denetim firmaları ile birlikte istişare toplantısı düzenlendi.
Proje ve uygulama aşamasında kaliteyi arttırmak ve sektörde yaşanan sıkıntıları değerlendirmek amacıyla yapılan toplantıda, yönetmeliklere uygun hareket edilmesinin gerekliliği vurgulandı.
Görüş Ve Öneriler Değerlendirildi
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın başkanlığında yapılan istişare toplantısına, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten ve yapı denetim firmalarının yöneticileri ile teknik elemanları katıldı. Yapı Denetim Yasası'nın yürürlüğü girdiği 1 Ocak 2011 yılından bu yana, sektörün bugünkü geldiği noktanın, artıları ve eksileriyle ele alındığı toplantıda, tüm görüş ve öneriler detaylı olarak değerlendirildi.
Okumuşer: "Ortak Ve Uyumlu Çalışma Önemli"
Yapı denetiminin sorumluluk gerektiren zor bir görev olduğunu belirten ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, Afyonkarahisar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve yapı denetim firmalarının bu sektörün uygulayıcısı ve denetleyicisi olduğunu söyledi. En büyük sorumluluğun yapı denetim firmalarında, daha sonra Afyonkarahisar Belediyesi'nde, son olarak kendilerinde olduğunu kaydeden Okumuşer, üç kuruluşun birbirine bağlantılı olduğu sektörde, ortak ve uyumlu çalışmanın son derece önemli olduğunu ifade etti.
Örten: "Her Türlü Öneriye Açığız"
Sektörde yaşanan sıkıntılar üzerine bir değerlendirme yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten ise yapı denetim firmalarına 'yönetmeliklere uyun' çağrısı yaptı. Afyonkarahisar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapı denetim firmaları ve proje müelliflerinin bu sektörde ortak olduklarını kaydeden Örten, yönetmeliklere bağlı çalışılması halinde sıkıntıların çözülebileceğini söyledi. Uyumlu çalışmadan yana olduklarını belirten Başkan Yardımcısı Örten, her türlü öneriye de açık olduklarını sözlerine ekledi.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi