Yağcı: “Büyük şölene imza atacağız.”

MHP’nin 19 Haziran’da Ankara’da gerçekleştireceği Olağanüstü Büyük Kongreyi değerlendiren Büyük Kurultay Delegesi Alper Yağcı büyük bir şölene imza atacaklarını ifade etti
19 Haziran Tüzük Kurultayı’nın iktidara giden yolda ilk adım olduğunu belirten Yağcı, “MHP Türkiye’nin çimentosudur. Bizler kutlu davanın yolcuları olarak bu yolda ilerliyoruz” dedi
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 19 Haziran Pazar günü Ankara’da gerçekleştireceği kongreyi değerlendiren Büyük Kurultay Delegesi Alper Yağcı, şölen havasında bir kongre gerçekleştireceklerini söyledi.
KÜÇÜLEN DEĞİL İKTİDAR OLAN MHP
MHP’nin Türk Milleti’nin çimentosunu oluşturduğunu ifade eden Yağcı, “1 Kasım seçimlerinin hemen akabinde değişimin şart olduğu sonuçlarıyla ortaya çıkmıştır. MHP artık yavaş yavaş küçülen bir parti değil, iktidarı hedefleyen bir parti olmalıdır. Delegelerin ortaya koyduğu tavır çok önemlidir. Pazar günü gerçekleştirilecek kongreye de rekor seviyede delegemizin geleceğini öğrendik. Bu nedenle çok mutluyuz” dedi.
YARGITAY ONAYLADI
19 Haziran’da gerçekleştirilecek kongrenin tamamen hukuksal olduğunu ifade eden Yağcı, “Bunu idrak etmek için hukukçu olmaya gerek yoktur. 220 üst kurul delegesinin imzasıyla olağanüstü kongre toplanabiliyor. Oysa olağanüstü kongre talebi 540 imzayla gerçekleşmiştir. Ayrıca 19 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre siyasi partiler kanunu ve MHP tüzüğüne uygun bir şekilde Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin vermiş olduğu bir karardır ve Yargıtay tarafından onaylanmıştır. Bu kongreye korsan olarak düşünmek ülkücü iradeyi yok saymaktır” dedi.
ŞAHLANIŞ KONGRESİ
19 Haziran Kongresinin sıradan bir kongre olmayacağını ifade eden Yağcı, “Bu kongre Türk Milliyetçilerinin yeniden şahlanış günü olacaktır. Yıllardır ezilen, baskı altına alınmaya çalışılan, susturulmaya çalışılan ülkücü iradenin hür ve demokratik hakkını kullanarak iktidar hedefinde yürüdüğü gündür” dedi.
TOYUMUZA KATILIM YOĞUN OLACAK
Pazar günü gerçekleştirilecek kongrede Afyonkarahisar’dan kurultay delegelerinin büyük çoğunluğunun kongre salonunda yer alacağını ifade eden Yağcı, “Pazar günü gerçekleştireceğimiz toyumuza Afyonkarahisar üst kurul delegelerinin büyük çoğunluğu destek veriyor. Hep birlikte orada olacağız ve tarihi bir olaya tanıklık edeceğiz” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi