Yabancılar, Afyon’un Çöpten Enerji Üreten Tesisini Inceleyecek
Afyonkarahisar Çevre Dostu Çalışanlar Derneği(AFÇEVDER)’nin kabul edilen çevre projesi kapsamında Almanya, İngiltere ve İtalya’dan katılımcılar çevre projelerini incelemek için Afyonkarahisar’a geldi. Katılımcılar, iki gün sürecek program doğrultusunda belediyenin katı atık ve çöpten enerji üreten tesislerini inceleyerek, aynı zamanda kentin tarihi ve doğal güzelliklerini gezecek.
“İLK TOPLANTI ALMANYA’DA YAPILDI”
Dernek Başkanı Fahrettin Sancak, ‘Sürdürülebilir Avrupa Çevresi’ projesinin çevrenin korunması, enerji verimliliği ve çevre bilincinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını söyledi. Projenin ilk ayağını Almanya’da yaptıkları belirten Sancak, şimdide proje ortağı misafirlere Afyonkarahisar’ı ve çevre projelerini tanıttıklarını kaydetti. Sancak, proje kapsamında dernek üyelerine yönelik yabancı dil kursu, kültürel kurslar, atık malzemelerden sanat eserleri kursu gibi çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini anlattı.
Proje koordinatörü Abdurrahman Günay da, ülkeler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımının hem sivil toplum kuruluşlarını hem de bu alanda faaliyet yürüten kamu ve özel kuruluşlara da katkı sağlayacağını söyledi. Günay, proje kapsamında yurt dışından gelen katılımcılarla Afyon Belediyesi Katı Atık Berteraf Tesisi, Erkmen Belediyesi ve Doğa Parklarının ziyaret edilerek çevre bilincinin kazanılmasına da katkı sağlamayı amaçladıklarını anlattı.
Yabancı ülkelerden gelen katılımcılar ilk olarak proje kapsamında dernek tarafından organize edilen ‘Doğamız’ isimli fotoğraf sergisi ve atık malzemelerden yapılan sanat eserleri ve hediyelik süs eşyalarından oluşan sergiyi gezdi. Sergide, dernek üyeleri tarafından çekilmiş çok sayıda doğal ve tarihi güzel fotoğrafları yer aladı.
İngiltere’den gelen Kate Fox, sergideki Eber gölü resimlerinden çok etkilendiğini ve en kısa sürede ziyaret etmeyi istediğini kaydetti.Cihan Haber Ajansı
Editör: Haber Merkezi