“Ya İstiklal Ya İzmihlal”

Zafer Haftası dolayısıyla AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven bir mesaj yayımladı. Yurdunuseven mesajında;

"26 Ağustos 1071 tarihinde ecdadımızın kazandığı şanlı bir zaferle başlayan kutlu yürüyüş, asırlardır Aziz Milletimizin "Ya İstiklal Ya İzmihlal" diyerek verdiği çok ağır mücadelelerin sonunda ebedi olarak Vatan toprağı olmuştur" ifadelerini kullandı.

Ağustos ayının Türk Milleti'nin tarihinde kazandığı zaferler dolayısıyla ayrıca bir yeri olduğuna vurgu yapan Yurdunuseven; "Aziz Milletimiz tarihi boyuncu büyük imkansızlıklar içerisinde iken dahi, çok büyük mücadeleler vermiş, milli ve manevi değerlerine ne pahasına olursa olsun her daim sahip çıkmıştır."dedi

Zaferin Kazanıldığı Topraklar Afyonkarahisar

"İşgal altında olan vatan topraklarının müdafası için Sakarya ve İnönü Muharebelerinden sonra düşmanın ilerleyişi durdurulmuş buradan sonra Büyük Taarruz'un planları Şuhut ilçemizde yapılmıştır. Burada yapılan planlar ile Kahraman Ordumuz İstiklal ateşimizi 26 Ağustos sabahı yakarak düşman mevzilerine var gücüyle saldırmış, 27 Ağustosta Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtarılması ile düşmana karşı muhakkak bir zaferin habercisi olmuştur."dedi.

Kan Aynı Kan Ruh Aynı Ruh

Mesajında 15 Temmuz hain darbe girişiminede yer veren Yurdunuseven; "Kurtuluş, yeniden varoluş mücadelesi verdiğimiz o günlerde olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de Milletimiz canını, malını vatan ve millet uğrunda seve seve feda edeceğini, can verip vatan vermeyeceğini tüm dünyaya göstererek, Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde varolan aynı ruhun hala aynı olduğunu, aynı kanın Aziz Milletimizin damarlarında akmaya devam ettiğini ispatlamıştır.Bugün hala algı operasyonları ile ekonomik yaptırımlar ile milletimize düşmanlık edenlere karşı Milletimiz birlik ve beraberliği ile en güzel cevabı vermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere Vatanımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyorum."dedi.

Editör: Haber Merkezi