Vücut Geliştirme Şampiyonasında Afyonkarahisar 10 madalya kazandı

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından Tokat'ta '2021 Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri' müsabakaları düzenlendi.

10-14 Ağustos günleri arasında yapılan müsabakalara 58 ilden bin 127 sporcu katıldı. Gerçekleşen müsabakalarda ilimizi temsil eden sporcularımızdan Hüseyin Ateş, Fadime Ürküt, Gülçin Çaylan, Öznur İnan, Cemile Birlik ve Sultan Sivrihisarlı ilimize 5 Altın, 2 Gümüş ve 3 Bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazandırdı.
İlimizin gururu olan sporcularımızdan Hüseyin Ateş ve Cemile Birlik her iki kolda da Türkiye Şampiyonu oldu. 18 Yaş Genç Erkekler Kategorisinde 55 kiloda hem sağ hem sol kolda şampiyonluk elde eden Hüseyin Ateş’in yaşattığı çifte mutluluk, Büyük Bayanlar Kategorisinde 90 kiloda hem sağ hem sol kolda Türkiye Şampiyonluğu elde eden Cemile Birlik’in başarısıyla taçlandı. Turnuvada Büyük Bayanlar kategorisinde 60 kiloda Öznur İnan da sol kolda Türkiye Şampiyonu olurken sağ kolda ise Türkiye ikincisi oldu. 18 Yaş Genç Bayanlar kategorisinde Gülçin Çaylan Türkiye İkincisi oldu.
Daha önce Dünya Şampiyonluğu yaşayarak ilimizin ve Türkiye’nin gururu olan Sultan Sivrihisarlı, Büyük Bayanlar kategorisinde gösterdiği başarılı performansını sürdürürken talihsiz bir an yaşandı. Müsabakalar esnasında sakatlık geçiren Sivrihisarlı Müsabakalarda yarı finale kadar çıkabildi. Yarı finalde bırakmak zorunda kalan Sivrihisarlı Türkiye üçüncüsü olarak ilimize Bronz madalya kazandırdı. 21 Yaş Genç Bayanlar Kategorisinde Fadime Ürküt de 50 kilo hem sağ hem de sol kolda Türkiye üçüncüsü olarak 2 bronz madalya kazandıran sporcumuz oldu.
Katıldıkları Türkiye Şampiyonasında sporcularının gösterdiği performans ve azimden gurur duyduğunu dile getiren Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Temsilcisi Suat Gökçimen, sırada Dünya Şampiyonluğu olduğunu belirterek, “Başarılı müsabakaların ardından 10 madalya ile ilimize dönmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerinin ardından sporcularımla kısa bir dinlenmenin ardından tekrar çalışmalara başlıyoruz. Hedefimiz tüm dünyaya Türk’ün gücünü duyurmak. Ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi