VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİNDEN ÖRNEK TESİSE ZİYARET
 
          Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri bünyesinde hizmet veren Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Vilayetler Hizmet Birliği Birliği İl Genel Meclisi Başkanları ve Özel İdare Müdürleri,  Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde temaslarda bulundu.
 
        İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ile birlikte 51 İlin İl Genel Meclisi Başkanı ve Özel İdare Müdürü’nün katıldığı ziyarette heyete Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü Ercan Özcan ve  Çevre Mühendisi Dilek Karaca tarafından bilgi verildi.
 
Katı atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'nin 2009 yılında işletmeye alındığı,  Birliğe üye 48 Belediyenin yanı sıra İl Özel İdaresine bağlı köylerin çöplerinin de tesiste düzenli depolama yöntemiyle bertaraf edildiği aktarıldı.  Heyete, 2012 yılı Mayıs ayından itibaren ise çöplerin düzenli depolanması sırasında oluşan biyogazdan 2,00 MW/ saat elektrik enerjisi üretimi yapıldığı ve bu sayede yaklaşık 8.000 hanenin elektrik sarfiyatının karşılandığı belirtildi.
 
        Ayrıca düzenli depolama sahalarının işletmeye alınması ile birlikte, çöplerin vahşi depolanması sonucu oluşan olumsuz çevresel etkilerin minimize edildiği, çöp sızıntı sularının yeraltı ve yerüstü sularına karışmasının engellenerek arıtıldığı, oluşan metan gazının atmosfere salınımının engellenerek elektrik üretiminde değerlendirildiği bilgisi verildi.
 
         Teknik geziye katılan heyet tarafından tesis alanının çok iyi seçilmiş olduğu ve tesis işletmesinin önemli olduğu vurgusu yapılarak duydukları memnuniyet dile getirildi.
 
Editör: Haber Merkezi