Vicdani sorumluluğumuzu yerine getirdik
 
6 Mayıs 2012 tarihinde yapılan olağanüstü kongrede Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı’na seçilen Gültekin Uysal ve beraberindeki 11 DP üst düzey yönetici, Susurluk davası kapsamında onanan 5 yıllık hapis cezasını Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda çeken Mehmet Ağar’ı ziyaret etti.
 
Susurluk davasında aldığı 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra 25 Nisan tarihinde Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim olan İçişleri eski Bakanı ve Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’a ziyaretler devam ediyor. Geçen 2 aylık sürede spor ve siyaset dünyasının tanıdık simaları tarafından ziyaret edilen Ağar’ın bugünkü konuğu ise Ağar’ın Genel Başkanlık döneminde, Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ve 20 gün önce genel başkan seçilen Gültekin Uysal oldu.
BUGÜN VE GELECEĞE DAİR GÖRÜŞMELER YAPILDI
Ağar ile görüşmenin ardından Cezaevi çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal; “Bugün bizim için öncelikle vicdani sorumluluğumuz diğer yandan da siyaseten büyük bir geleneğin mümessili olarak bugün liderlerimiz başta olmak üzere iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Yenipazar’da eski genel başkanımız Mehmet Ağar’ı ziyaret ederek hem geçmiş olsun dileklerimizi hem de bugün ve geleceğimize dair görüşmelerimiz oldu. Kendisini şahsen iyi gördüm. Tabii ki bir vazife yapıyor, en kısa sürede de cezasını tamamlayarak bizler gibi milletimizin içinde olmayı hem sözleriyle hem haliyle onu gördük. Zaman zaman kamu idaresinde çok önemli büyük önemli mesuliyetler üstlenmiş, önemli kritik dönemlerinde vazifeler yapmış insanlar ülkenin birliği ve beraberliği için mücadele verirler. Elbette hiçbir vatandaşımız bizler de dahil adli, idari, hukuki hiçbir soruşturmaları yapılır, mahkemeleri yapılır. Tartışmalı bir dönemdir doğru, yanlış karışmıştır zaman zaman bunu kendisi de ‘görev kusuru’ olarak nitelendirmiştir. Bugün onları konuşacak gün değil, biz kendisine geçmiş olsun dileklerimizi ifade ettik. Hem şahsi hem kurumsal akitlerine bağlı insanlar olarak sadakatimizi her zaman gösterdik, bu vesileyle tekrar kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettik. Ailesine de sabırlar diliyoruz” dedi.
UYSAL; “TÜRKİYE, HAK ETTİĞİ CEVABI VERMELİDİR”
Üzüntümüz büyüktür diyen Uysal; “Bir yandan çok kışkırtıcı, diğer yandan da beklenmedik bir hadise değildir. Türkiye 2 yıldır özellikle dış siyasetinde yürüttüğü dış politika anlayışında getirdiği nokta itibariyle bu tür bir muameleye maruz kalmıştır. Önümüzdeki süreçte Türkiye, Hak ettiği cevabı vermelidir. Büyük kadir millet kadir bir devlet geleneği olan bu devlette elbette karşılaştığı bu muamelenin cevabını vermelidir. Diğer yanda Türkiye, süreci de iyi değerlendirecektir. Bir tavır vardır, milli mutabakat meselesi olarak hükümetin görmesi de bizim talebimizdir. Sadece bilgi vermek değil, beraberinde bütün süreci hep beraber siyasi aktörlerle yönetmesi, politikaların belirlenmesini de beklemekteyiz. Hadisenin bölgeyi terörize edebileceği bir takım ipuçlarını taşımaktadır. O nedenle itidalle hem Türkiye’nin kendi güvenliği hem de bölgenin ileriye yönelik istikrarını koruyacak adımların atılması bizimde beklentimiz doğrultusundadır. İnşallah önümüzdeki süreçte, bu yaşanan sürecin siyasi sorumluluğunun bilincini uyguladığı dış politikayla beraber bugünkü iktidar taşımaktadır” dedi.  Uysal AK Parti iktidarının Türkiye’nin caydırıcı gücünü bir kenara bırakıp, dokunur hale getirdiğini söyledi.
“HALKIMIZ ADINA DEVLET ADAMINI ZİYARET ETTİK”
Basın mensuplarının partililere ve vatandaşlara mesajı olup olmadığı sorusuna ise Uysal; “Hiçbir mesajı yok. Sadece bizlere yeni görevimizde başarılar diledi. Kendisiyle beraber hizmet etme imkanı bulmuştuk. Bugün şahsi varlığımızın ötesinde partimizi temsilen geldik. Ülkemizin her bölgesinde vatandaşın gönlüne taht kurmuş, sevgisini kazanmış devlet adamına ziyarettir bu” şeklinde cevap verdi.
Yenipazar K-1 Tipi Ceza Evi önünde basın mensuplarına açıklama yapan Genel Başkan Uysal ve beraberindekiler DP Yenipazar İlçe Başkanlığına geçerek bilgi alışverişinde bulundular
 
Editör: Haber Merkezi