VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi Başlıyor

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi iş birliğinde yapılacak VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), 6-9 Ekim 2022 tarihleri arasında Akrones Termal Otel’de düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın açış oturumuna katılacağı VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nde alanında uzman isimler, gastronomi turizmi alanında değişen piyasa eğilimleri ve fırsatlarla ilgili olarak bilimsel oturumlara katılacak.

132 Bildiri Sunulacak

Kongrede başta Türkiye olmak üzere İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere, Kanada, Litvanya, Macaristan, Bosna-Hersek, Portekiz, İngiltere, Tunus, Cezayir, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Hindistan, Bangladeş, Endonezya ve Sri Lanka gibi ülkelerden 200’ü aşkın bilim insanının katılımıyla toplamda 132 bildiri sunumu yapılacak

Panellerin yanında sosyal gezilerin de olacağı kongrenin açılış oturumunda Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek şehrimizde gastronomi alanında yapılan çalışmalara ilişkin konuşma yapacak. Kongre davetlisi olarak Afyonkarahisar’a gelecek olan yerli ve yabancı katılımcılar şehrimizde aynı tarihlerde ‘Bizim Mutfağımızda Önce İnsan Pişer’ temasıyla tertip edilecek olan IV. Uluslararası Gastroafyon Lezzet ve Turizm Festivalinde de aktif rol alacak.

Editör: Haber Merkezi