“Vekil listeleri sürpriz oldu”

 

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası’nda 1 Kasım seçimleri için açıklanan milletvekili listeleri ve seçime doğru son durum konuşuldu.

 

Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu programa Gazeteciler Ahmet Tunca ve Polat Yılmaz yorumlarıyla katıldılar.

 

“Sayın Bakan’a ilimize yeniden hoşgeldiniz diyelim”

 

Siyasi partilerin milletvekili listelerinin belirlendiğini kaydeden Gazeteci İsmail Akar, “Ak Parti’nin Afyon listesinde Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Ahmet Koca ve Cengiz Sağlam yer alıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 7 Haziran seçimlerinde İzmir’den aday olmuş ve seçilmişti. Sayın Bakan’a ilimize yeniden hoşgeldiniz diyelim. CHP’nin listesi ise Burcu Köksal, Hatice Gök, Bekir Kasap, İsmihan Nergiz ve Adnan Çelik’ten oluşuyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu önseçimle belli olan listelerde çok fazla değişiklik yapılmayacağını açıkladı ve pek çok yerde listeler 7 Haziran’daki şeklini korudu. MHP’nin Afyon listesi ise Mehmet Parsak, Kemallettin Yılmaz, Selcen Karaer, Uygur Temizer ve Ertuğrul Sevim şeklinde sıralanıyor. Hem Ak Parti’nin hem de MHP’nin üçüncü sıralarında kadın adaylar yer alırken, CHP’nin Afyon listesinde ise 3 kadın aday var. Bana göre listelerde 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti’nin birinci sırasında yer alan Halil Ürün’ün bu kez yer almaması dışında büyük bir sürpriz yok” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

“Tüm adayları tebrik ediyor ve başarılar diliyorum”

 

Ak Parti’nin Afyon listesinin sürpriz olduğunu vurgulayan Gazeteci Ahmet Tunca, “Geçen seçimin birinci sırasından seçilen Halil Ürün’ün bu kez listede olmaması benim için büyük sürpriz oldu. MHP’de ise Aziz Aslan, Fatih Çetinkaya ve İsmail Elibol’un bu dönemde aday olmamaları da beni şaşırttı. CHP’de bir sürpriz yok. CHP’de yalnızca Mehmet Ecer’in olmaması garip. Çünkü Ecer’in de aday olması gerekirdi. Gazeteci Ertuğrul Sevim’in MHP’nin listesinde olmasından dolayı da kendisini tebrik ediyorum. Bence milletvekilliğinden öte bakan çıkarabilen iller ciddi yatırımlar alıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ilimize katkıları büyük oldu. Eroğlu’nun ilimize katkılarının süreceğine inanıyorum. Milletvekillerinin şahsi ağırlığı olursa ve kendilerini medyada sık gösterirlerse illerine katkıları olabilir. Bu dönemde Veysel Eroğlu ve Kemalletin Yılmaz gibi deneyimli isimlerin olması sevindirici. Tüm adayları tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. İlimizin sorunlarını mecliste dillendirmelerini bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

“Ak Parti’nin bu seçim döneminde merkezden bir isim yer almıyor”

 

Ak Parti’de Halil Ürün’ün bu seçim dönemde listeye girememesini sürpriz olarak değerlendiren Gazeteci Polat Yılmaz, “7 Haziran seçimlerinde olan Halil Ürün ve Remziye Sıvacı bu seçim döneminde listede yer almadılar. MHP’de Kemallettin Yılmaz’ın ikinci sıradan aday olması bana göre sürprizdir. Listelerde önemli sürprizlerden birisi de Ak Parti’nin listesinde Afyonkarahisar merkezin adayının olmamasıdır. Normalde tüm partilerde merkez ilçeden de bir isim yer alır. Sonra diğer ilçeler sıralanır. Ak Parti’nin bu seçim döneminde merkezden bir isim yer almıyor. Bakan Eroğlu’nun bu seçim döneminde ilimizi köy köy, belde belde gezerek dördüncü vekili almak için uğraşacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi