Vatandaşların İşlemlerini Hızlandırmak İçin Çalışmalar Sürüyor

Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık işleri Müdürlüğü vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek ve yaptıkları iş ve işlemleri daha kolay haline getirebilmek için çalışmalarına hızla devam ediyor.

Osmanlı döneminden bugüne kadar birçok aşamadan geçen nüfus iş ve işlemleri, son yıllarda geçmişi koruyan, geleceğe değer katan bir anlayışı esas alarak yenilikçi ve teknolojik yöntemlerle, insan odaklı, güvenilir, etkin, kaliteli ve sürdürülebilir bir şekilde yürütülmeye başladı. Yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler veren İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Erkan Tanyeri: “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüz koordinesinde yürütülen Yalınlaştırma, 3’ ü Bir Yerde, Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS), Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS), Dijital Arşiv Projesi (DAP), Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS), Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Değerlendirme Sistemi (NVİDES), e-Vatandaşlık Sistemi( EVS), Adres Kayıt Sistemi(AKS) ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (T.C.K.K) Projeleri ile nüfus işlemlerinde ülkemizin birçok alanda tasarruf etmesi sağlanarak işlemlerde yüzde 32 oranında rahatlama ve azalma elde edildi. Bu projeler akabinde Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülmekteyken 02 Nisan 2018 tarihinden itibaren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüzce yürütülmeye başlanan pasaport ve sürücü belgesi iş ve işlemleri de merkez ve 17 ilçemizde vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu” dedi.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü hizmet alanına giren 29 farklı işlemin e-devlet üzerinden hizmete açıldığını ve vatandaşların hayatını kolaylaştırmanın hedeflendiğini kaydeden Tanyeri: “Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü olarak vatandaşımızın hayatının her anında yanında bulunarak işlemlerini hızlı ve etkin bir şekilde yürütmek temel vazifemiz olmuştur ve olmaya devam edecektir” diye konuştu.

İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri personelinin yeni yılını tebrik eden ve çeşitli hediyeler takdim eden Tanyeri, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diledi. Müdür Tanyeri, vatandaşların hayatını kolaylaştırma noktasında özveriyle görev yapan tüm personele teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi