Vatandaşlar Otobüs Fiyatlarına Yapılan Zamma Tepkili
Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde alınan kararla ilçe, belde ve köy araçlarının şehir içine alınmamasına tepki gösteren Çay ilçesinde yaşayan vatandaşlar ve çevre köylüleri, şimdi de Afyonkarahisar - Çay ilçesi arasında yolcu ücretine gelen zamlara tepki gösterdi.
 Afyonkahisar Belediye Meclisinde alınan karar gerekçesiyle ilçe, belde ve köylerden gelen araçların şehir merkezine girmesi yasaklanmıştı. Köyden gelen vatandaşlar uygulamanın başlaması ile yollarda mağdur oldukları için duruma tepki göstermişti.
 Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü araçlara ve servislere binen ilçe halkı ve köylü vatandaşlar yolcu ücretine gelen zamla şaşkınlık yaşadılar.
Çay ilçesinden Afyonkarahisar’a gitmek isteyen vatandaşlar durumun neden bu hale geldiğini yetkililere sormaya hazırlanıyor.
Köylerden gelip çevre yolunda ve köy garajı girişinde bekleyen vatandaşlarda duruma tepkiliydi. Yaşlı bir kadın konuşmasında şunları söyledi:
“Mazota benzine zam gelmeden, yolcu ücretine zam yapılıyor. Sanki biz Afyon’da değil de İstanbul, Ankara’da yaşıyoruz. Büyük şehir olmak için köylü vatandaşlar hep mağdur mu olacak. 5 liraya ilçeye giderken şimdi 7 lira vereceğim.
Emekli ve yaşlı bir kadına bu para çok fazla. Yetkililerin daha duyarlı olmasını bekliyorum”.
Editör: Haber Merkezi