“Valimiz Afyon İçin Bir Şans Bunu İyi Değerlendirmeliyiz”

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek Başkanlığında düzenlenen turizm değerlendirme toplantısına katıldı.Toplantıya, Vali Yardımcıları Mehmet Boztepe ve Mehmet Keklik, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş, Belediye Başkan Yardımcılarımız Süleyman Karakuş, Murat Öner, Benol Kaplan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz İhsan Akar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve turizm sektörünün temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “şehrimizin tanıtımı adına Afyonkarahisar Belediyesi olarak elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Belediye olarak her zaman yanınızdayız. Yeter ki Afyon’u hak ettiği yere el birliği ile getirelim” dedi.

“VALİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Vali Gökmen Çiçek’in şehrimiz için bir şans olduğuna dikkat çeken Zeybek Başkan; “Sağolsun Sayın Valimiz ilimizin tanıtımına çok büyük emek veriyor. Şehrimizin tanıtımına katkı sağlayan bir Valiye sahibiz. Kendisi Afyonkarahisar için bir şans. Bu şansı iyi değerlendirmeliyiz. Sizler adına teşekkür ediyorum” dedi. 2021 yılı içinde şehrimizde düzenlenecek sportif faaliyetlere pandemi kuralları çerçevesinde hız vereceklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın barındırdığı zenginliklerle yılın 12 ayında farklı turizm kollarında hizmet verebilecek altyapıya sahip olduğunu işaret etti.

2021 MOTOKROS ŞAMPİYONASU FESTİVAL HAVASINDA OLACAK

Afyonkarahisar’ın Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 2021 yılında yapılması planlanan Dünya Motokros Şampiyonasına hazırlandığını ifade eden Başkanımız yarışların festival havasında geçeceğini ifade etti. Zeybek Başkan; “2018 ve 2019 yıllarında Dünya Motokros Şampiyonası’nın ikinci ayakları gerçekleştirilmiş, dünyanın en iyi pist ödülünü almıştı. 2019 yılında 2018 senesinden daha iyi bir organizasyon gerçekleştirerek motorsporunu seven insanları, Afyonkarahisar’da buluşturduk. 2020 yılında yapmayı düşündüğümüz bu organizasyonu, COVİD- 19 hadisesinden dolayı ötelemek mecburiyetinde kaldık. Bu sene inşallah geride kalan yıllara nazaran çok daha iyi bir organizasyon yapacağız.

ATV VE UTV TUTKUNLARI HAFTA SONU İLİMİZDE OLACAK

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun tanıtım konusunda verdiği desteklerden bahseden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; “Sağolsun TMF motokros yarışmalarının yanında tanıtım için bizlere her türlü desteği veriyor. Geçtiğimiz aylarda 60 farklı ilden off road tutkunlarını araçlarıyla birlikte ilimizde ağırladık. Yine bu hafta sonu ATV ve UTV tutkunlarını Frig bölgesi olmak üzere şehrimizin birçok noktasında ağırlayacağız.

“BÜYÜKELÇİLERİ ŞEHRİMİZDE MİSAFİR EDECEĞİZ”

Gastronomi alanında yapılan çalışmalara ilişkin de açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 81 il valimize, Belediye Başkanlarına ve Büyükelçilere lezzet paketi gönderdiklerini hatırlattı. Büyükelçilere gönderilen lezzet paketlerinden çok güzel geri dönüşler aldıklarını ifade Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Temmuz yada Ağustos ayı içinde tüm büyükelçilerini eşleriyle birlikte Afyonkarahisar’da ağırlamayı düşündüklerini söyledi.

“70’E YAKIN SPOR KULÜBÜ ŞEHRİMİZDE KAMP YAPTI”

Afyonkarahisar’ın tarihi sokaklarında yer alan evlerin restorasyonun devam ettiğini belirten Başkanımız, Spor Turizminin gelişmesi konusunda da çalışmalar yürütüldüğünü kaydederek geçtiğimiz yıl 70’e yakın takımın şehrimizde kamp yaptığını söyledi. Bu konuda profesyonel bir broşür çalışması yaptıklarını dile getiren Zeybek Başkan, bu tanıtım broşürünü Türkiye’deki tüm spor kulüplerine gönderdiklerini sözlerine ekledi.Toplantıda Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz İhsan Akar’da bir konuşma yaparak Afyonkarahisar Belediyesi’nin şehrimizin tanıtımı adına yaptığı kültürel ve sosyal aktiviteler hakkında açıklamalarda bulundu.

ALEM FM 9 NİSAN’DA AFYON’DAN YAYIN YAPACAK

Gastronomi alanında yapılan tanıtım çalışmalarından söz eden İhsan Akar, Gastronomi Müzesi ile ilgili çalışmalarımızı hızlandırdıklarını söyledi. Gastronomi çalışmalarına Frigya’yı dahil etiklerini söyleyen İhsan Akar, Gastronomi Festivalini 14-17 Ekim tarihleri arasında yapmayı hedeflediklerini söyledi.Millet Hamamı’nda Hamam Kültürü Müzesi ve Kahvaltı Evi çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Afyonkarahisar Valiliği ile iş birliği halinde yapılan Demircilik ve Nalbant Müzesi çalışmalarında da sona geldiklerini ifade etti. Ülkemizin önde gelen yayın kuruluşlarından olan Alem Fm’i şehrimize davet ettiklerini söyleyen İhsan Akar; Alem Fm’in 9 Nisan tarihinde şehrimizden canlı yayın yapacağını bu yayında da ilimizin tanıtımına katkıda bulunacaklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi