Valilik ve Belediye’den anlamlı iftar

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde Ramazan Ayı dolayısıyla Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve engellilerimize yönelik iftar programı düzenlendi.

Korel Termal Otel’de oldukça yoğun bir katılımın olduğu programa Vali Mustafa Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eşi Emine Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Vekili Hüseyin Sezen, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zekai İnan, kamu kurumlarının temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Mesut Yurt, Şehit Aileleri, gaziler, engelli derneklerin başkanları, engelli bireyler, aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

“RAMAZAN AYI BEREKET AYI”

İftar sonrası programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban katılımlarından dolayı tüm konuklara teşekkür etti.Ramazan ayında manevi duyguların doruğa çıktığı, yardımlaşma duygularının da arttığına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban,” Ramazan ayı manevi bir ay. İnşallah bu ayda Cenab-ı Hak bizi rahmetiyle, merhametiyle, mağfiretiyle kuşatır ve sonunda bizi günahlarımızdan arındırarak cehennem azabından korur. Bu vesile ile buradan dua ediyoruz ki, Cenab-ı Hak sadece ülkemizde yaşayan Müslümanları değil, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın tüm Müslüman kardeşlerimi her türlü sıkıntıdan açlıktan, yokluktan, susuzluktan en önemlisi de inşallah zulümden korusun.” dedi.

“EN BÜYÜK ALKIŞ ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN ANNE VE BABALARINA”

Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla andıklarını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; “ Hatırlayacağınız üzere en son Şuhut şehitlerimizi defin ettik. Dernek Başkanımız İsmail Kumartaşlı kardeşimizin çok güzel bir cümlesi vardır. 'Her dernek üye sayısının artmasını ister ama Allah bizim üye sayımızı artırmasın' der. İnşallah son şehitlerimiz olsun. Bu vesile ile son şehitlerimize, daha önce ki şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Aramızda Kore ve Kıbrıs Gazilerimiz de var. Tüm gazilerimizi saygıyla anıyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de engelli kardeşlerimizin ailelerine. Aileler, evlatlarının ihtiyaçlarının giderilmesi için fedakârlık yaparak onların daima yanında olmaktadırlar. Dolayısıyla en büyük alkışı engelli kardeşlerimizin anne ve babaları hak ediyorlar, sağ olsunlar” diye konuştu.

RAMAZAN AYINI İYİ BİR ŞEKİLDE İDRAK ETMEK DURUMUNDAYIZ

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise Ramazan ayının bereket ayı olduğunu ifade ederek.”Belediyemiz ile birlikte sizleri geniş bir ortamda birlikte misafir etmek istedik. Katıldığınız için tekraren sizlere teşekkür ediyorum. Ramazan rahmet ve mağfiret ayı. Bu ayı iyi bir şekilde idrak etmek durumundayız. Gerek iftarlarda birlikte olarak gerek fakir-yoksul durumda olanları gözeterek, komşuluk ilişkilerini geliştirerek bu Ramazan'ı iyi bir şekilde idrak etmemiz gerekiyor. Bir taraftan da zor durumda olan dünyanın değişik yerlerinde ki Müslüman kardeşlerimizi iyi düşünmemiz gerekiyor. Onurlarına iftar verdiğimiz Şehit ailelerimizin evlatları Şehit kardeşlerimiz olmasaydı, gazilerimiz olmasaydı bizlerde diğer Müslüman ülkelerde yaşanan sıkıntıları yaşıyor olabilirdik. Şehitlerimize ve gazilerimize ne kadar şükür etsek azdır. Bir taraftan da ülkemiz her zaman değişik şekilde karıştırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

“ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARA FIRSAT VERMEMELİYİZ”

Ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışan oyunlara fırsat vermememiz ve uyanık olmamız gerektiğine işaret eden Vali Tutulmaz, “Bu zaman zaman sağ-sol şeklinde zaman zaman Ermeni terörü şeklinde olmuştur. Kürt-Türk çatışmasını odaklama şeklinde olmuştur. En sonda 15 Temmuz da olduğu gibi kendi hain terör örgütü tarafından topluma karşı silahlar sıkılmıştır. Bunun için uyanık olmak durumundayız. Bu uyanıklık her zaman her ortamda devam etmeli. Biz toplum olarak bu coğrafya da uyanık olmazsak sıkıntılar yaşarız. Allah bu milleti bugüne kadar korudu inşallah bundan sonra da korur. Çünkü bugüne kadar bu millet İslam'ın ve insanlığın hizmetinde oldu. Bunun karşılığını da görüyoruz. Bundan sonra da göreceğiz. Programa katılan herkese teşekkür ediyorum. Allah bizleri Ramazan'ın sonuna ve bayrama sağlıkla ulaştırsın” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi