VALİ'DEN BOZOK'A ZİYARET

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği heykeltıraş ve Ressam Ersin Bozok’u ve eşi Bozok Nakış sahibi Münire Bozok’u atölye ve işyerlerinde ziyaret etti.
Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Bozok Nakış atölyesi ve aynı binada bulunan heykeltıraş ve Ressam Ersin Bozok’un atölyesine giden Vali Balkanlıoğlu Ersin Bozok ve eşi Münire Bozok tarafından karşılandı.
İlk olarak Bozok nakış atölyelerini gezen Vali İrfan Balkanlıoğlu, atölye sahibi Münire Bozok’tan çalışmaları hakkında bilgiler aldı. 9 personelin istihdam edildiği ve 8 stajyer öğrencinin çalıştığı işyerinin tüm bölümlerini dolaşarak çalışmaları yerinde gördü.
2011 yılında Dünya Gazetesi tarafından yapılan ”2001 Yılı Başarılı İş Kadınları”  araştırmasında büyük jüri tarafından “illerin en başarılı kadınları dalında ödüle layık görülen Münire Bozok, yapılan nakış tasarımlarının tümünün kendisine ait olduğunu söyleyerek, “burada Nakış kursları vererek yeni girişimciler yetiştiriyoruz. Nakış ağırlıklı ev tekstil ürünleri üretiyoruz. Üretiminde deneyimli elemanların yanında yüksek teknolojiyle donatılmış makineler kullanılmaktadır. Atelyemizde çoğunluğunu bayanların oluşturduğu uzman kadro çalışmaktadır. Tasarımlarıyla modern çizgilerin yanında Osmanlı dönemine ait motifler de kullanıyoruz. Kına gecelerinin vazgeçilmez bindallı giysisinin de tasarımını yaparak ürünlerimiz arasına kattık. Bozok Nakış ev tekstil sektöründe Pike takımları, Nevresim Takımları, Salon Takımları, Banyo Grupları, Masa Grupları, Salon Grupları, Nişan Setleri, Seccade Setleri üretmekteyiz.” dedi.
Başarılı iş kadını Münire Bozok’u kutlayan ve başarılarının devamını dileyen Vali Balkanlıoğlu, daha sonra Ünlü Heykeltraş ve Ressam Ersin Bozok’un resim ve heykellerini yaptığı atölyeyi gezdi.
Yaptığı tuvallerde Afyonkarahisar’ı tanıtan ve  Dededen aldığı emaneti en iyi şekilde değerlendiren Ersin Bozok’un atölyesindeki heykel ve resimlerini inceleyen Vali Balkanlıoğlu, özellikle Frig Vadisinin tuvalini hayranlıkla inceledi. Çalışmalarını Vali Balkanlıoğlu’na anlatan Bozok, yaklaşık bir asır öncesi Afyonkarahisar resimlerini arşivlerden araştırıp tuvale yansıttığı söyledi. Mesleğini büyük bir tutku ile yaptığını söyleyen Ersin Bozok; “4 kuşaktan süre gelen sanatçılığı en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyorum” dedi.
Resim yapma özelliğinin atalarından geldiğini ifade eden Ersin Bozok ,"400 sene evvel ki dedelerimin hattat babamın Afyonkarahisar'ın sayılı ressamlarından Ali Bozok olması çalışmalarımın geçmişe dayalı olduğunu gösteriyor. Afyonkarahisar'ın yerlisi olduğum için genelde Afyonkarahisar heykelleri üzerinde çalışmalar yapıyorum. Çoğunlukla Kurtuluş Savaşının panaromalarını çalışıyorum. 5 yıldızlı otellerde önemli çalışmalarım bulunmakta. On metrelik İstiklal Savaşı ile ilgili taarruzun meydan muharebesi ile ilgili eserim var. 5 yaşından itibaren resim ve çamur çalışmalarıma karşı ilgim vardı. Genellikle kış çalışmaları yapmaktayım ve konu olarak Afyonkarahisar'ın eski mimarisini ve mahallelerini tercih etmekteydim. İsmim 'kış ressamı' olarak bilinmektedir. Çalışmalarımda kabartma usulünü tercih etmekteyim. Başbakan ve Cumhurbaşkanı gibi önemli isimlere çalışmalarımı hediye ettim. Afyonkarahisar”lı olmam, Kurtuluş Savaşının burada geçmiş olması, beni tarihi çalışmalar yapmaya yöneltti. Bir panaromayla İstiklal Savaşı'nı en iyi şekilde canlandırmak istiyorum"  dedi.
Resim ve heykelleri hayranlıkla inceleyen Vali Balkanlıoğlu Afyonkarahisar’ı tuvallerde tanıtarak önemli bir tanıtım hizmetine imza attığı için Heykeltraş ve Ressam Ersin Bozok’ı kutladığını söyledi. Vali, Heykeltraş ve Ressam Ersin Bozok ile İş kadını Minüre Bozok’a çalışmalarında başarı ve bol kazançlar temennisinde bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi