VALİ YILDIRIM’IN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

İkinci Dünya Savaşı sonrası insanlara yaşama ve korunma arzusunun pekiştirilip, geniş hak ve özgürlükler tanınması adına 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi” tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 10 Aralık İnsan Hakları günü olarak kutlanmaktadır
 
İnsan Hakları Bildirisi insanın değerini, onun hak ve özgürlüklerini tanıtan bir bildiridir. Bu bildiri insan haklarının “Anayasası” olarak tanımlanır. İnsana onurlu bir yaşam sağlamak için insanlar arasında ırk, din, renk, yaş ve cinsiyet ayrımı yapmadan sevgi, saygı ve dostluk duygularını geliştiren, insanın insan olmak hasebiyle sahip olması gereken hakların tümü insan haklarını kapsar.
 
Elbette ki insanın en önemli hakkı yaşama hakkıdır. Yaşama hakkını; düşünme, eğitim-öğretim, çalışma, iletişim hakları desteklemektedir. İletişim olanaklarının insanlık tarihinin en parlak dönemini yaşadığı günümüzde evrensel olarak belirlenmiş olan hak ve özgürlüklerin takibi de en üst düzeydedir. Bu anlamda ilimizde de farkındalık yaratmak adına etkinlikler yapılarak, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin bilinmesini sağlamak için tüm kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını titizlikle yürütmektedirler.
 
Yaratılmışların en şereflisi olan insanın temel hak ve özgürlüklerini korumak ve yaşamı güzelleştirmek adına insanın insanca yaşamasını, temel hak ve hürriyetlerini bilmesi adına başta medya olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına insan haklarının bilgilendirilmesi adına yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.
68. yılında Hak ve özgürlüklerin gözetildiği, ayrımcılıkların ortadan kalktığı, barış ve huzur dolu, birlik ve beraberlik içerisinde tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık İnsan Hakları Gününü kutlar;
Selam ve saygılarımı sunarım.
 
 
Editör: Haber Merkezi