Vali Yıldırım Üniversite Kavşağında İncelemelerde Bulundu.

Geçtiğimiz günlerde AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 1. sınıf öğrencisi Zehra Kurt’un elim bir kaza sonucu hayatını yitirmesinin ardından daha üzücü olaylar yaşanmaması adına kaza riskini en aza indirebilmek amacıyla Valimiz Aziz Yıldırım, olay yeri olan Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü önündeki kavşakta incelemelerde bulundu.
 
Alanı karış karış inceleyen Valimiz Aziz Yıldırım’a AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, İl Jandarma Komutanı J.Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur, Karayolları 31.Şube Şefi Yalçın Özgür, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Nurullah Pervaneli, emniyet ekipleri, öğrenci konseyi temsilcileri ve basın mensupları eşlik ettiler.
 
İnceleme sırasında konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Valimiz Aziz Yıldırım, mevcut durumun daha iyi hale getirilmesi ve kaza riskinin en aza indirilmesi için toplandıklarını ve ilgili daire amirlerinin de kendisiyle birlikte burada bulunduklarını söyledi. Bu incelemenin akabinde yapılacak olan her türlü değerlendirmeye ve önerilere açık olduğunu belirten Valimiz Yıldırım, burasının adeta açık hava platformu ve fikirlerin açıkça tartışıldığı bir yer olduğunu sözlerine ekledi.
 
Geçtiğimiz günlerde yaşanan üzücü kaza olay yerinin ve kaza ihtimal bulunan diğer kaza yerlerinin bilgisini alan Valimiz Aziz Yıldırım, daire amirleri ve orada bulunan Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi temsilcilerine söz vererek onların istek ve taleplerini dinledi.
 
Dile getirilen tüm istek, talep ve önerilerin yetkililer tarafından kayıt altına alındığını ve bunların takipçisi olacağını vurgulayan Valimiz Aziz Yıldırım, bölgede yaşamlarını sürdüren öğrencilerimiz ile vatandaşlarımızın daha güvenli bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmesi için kurum ve kuruluşlar ile Valiliğin her türlü imkanının sarf edileceğini söyledi.
 
Sadece alınacak tedbirlerin yeterli olmadığını kişilerin daha dikkatli ve daha kontrollü olması gerektiğinin altını çizen Valimiz Aziz Yıldırım, buraya her türlü imkan sarf edilse de insanların birazda kendilerini eleştirmesi gerektiğini ifade ederken; “Bizler tedbirlerimizi alalım ve arkadaşlarımıza en kolay yolu sağlayalım, ama bunların yanında kurallara riayet edilmesi gerekmektedir. Bu hem kendi can güvenliğimiz için geçerli, hem de karşı taraf için geçerlidir. Elbette kazayı yapan tarafta hiçbir zaman rahat değildir. Yani yoldan giderken bir kediye bile çarpsa insanlar vicdan azabı çekiyor. Bu durum insana çarpmak olduğunda daha çok önemlidir ve sonuçta çok üzücü durumlar oluşuyor. Bilhassa öğrencilerimizin daha bilinçli ve daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Önerim trafikte araç geçişlerinin olduğu yerlerde karşıdan karşıya geçerken mümkünse kulaklarında kulaklık olmasın ve çevreden gelebilecek sesleri duyamayacak kadar da yüksek sesle kullanmasınlar. Bunu hiçbir şekilde bizler engelleyemeyiz. Yürüyende bizim insanımız, araç kullanan da bizim insanımızdır. Onun için yayalarımız da araç kullananlarımız da trafik kurallarına riayet etsinler. Çünkü hep birlikte üzülüyoruz ve oluşan kazaların telafisi olmuyor. Ben özellikle vatandaşlarımızı da öğrenci kardeşlerimizi de buradan basın aracılığıyla uyarmayı bir görev olarak görüyorum. Lütfen herkes kendisini düşünmüyorsa karşısındakini düşünsün. Herkes lütfen daha dikkatli, düşünceli ve bilinçli olsun. Bu kurallar uzun çalışmalar sonucunda konulmuş kurallardır. Bunların hiç birinin istisnası söz konusu değildir.” dedi.
 
Burada dile getirilen istek ve taleplerin İl Trafik Komisyonunda değerlendirip bir karar haline getirileceğini ve bu kavşakta meydana gelebilecek olan kazaların önlenmesi için en doğru kararın verileceğini ifade eden Valimiz Yıldırım; “Burada yapılan düzenlemelerden dolayı herkesten anlayış bekliyoruz. Can güvenliği her şeyden önemlidir. Herkes bu kararlara harfiyen uymalıdır. Burada yapılacak olan bir çalışmalar daha üst mercilerin sorumluluğu altında ise bizler bu konuda da elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Burada hiçbir masraf ve emekten kaçınılmayacaktır. Çünkü insan hayatı hepsinin üzerindedir.” dedi.
 
Konuşmaların ardından Valimiz Aziz Yıldırım ve beraberindekilerin Akü kavşağına yakın olan üst geçitten karşıya geçerek burada çalışma yapılacak olan alanın incelenmesi ve oluşan görüşlerin değerlendirilmesiyle program sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi