Vali Yıldırım Tedavi Gören Yemen’li Kardeşlerimizi Ziyaret Etti.
 
Sağlık Bakanlığının “ İşbirliği ve kalkınma yardımları aracılığıyla küresel sağlığa katkı sağlama” stratejik hedefi doğrultusunda insani yardım kapsamında Türkiye ile Yemen arasında yapılan mutabakat kapsamında ülkemizdeki tedavi imkânlarından faydalanmaları için 143 hasta ile 40 refakatçiden oluşan 183 Yemen’li ilimize gelerek Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde tedavilerine başlanıldı.
 
Kütahya Zafer Havalimanı’na gelen 183 Yemen’li hasta ve refakatçisi 112 Acil Servis, UMKE ambulansları ve otobüslerle kara yoluyla tedavilerinin yapılacağı Afyonkarahisar Devlet Hastanesine getirildiler. Hastalar rahatsızlıklarına göre hastane görevlileri tarafından önceden belirlenen servislere yerleştirildiler.
Valimiz Aziz Yıldırım, ilimize tedavi amacıyla gelen Yemen’li kardeşlerimizi tedavi gördükleri Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde ziyaret etti.
Ziyarete Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Murat Çağlayan, İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kaval ve Kamu Hastaneleri Birliği üst düzey yöneticileri katıldı.
 
Ziyaretler sırasında tercüman aracılığı ile hastalar ve yakınları ile karşılıklı bilgi alış verişinde bulunan Valimiz Aziz Yıldırım, onların istek ve taleplerini de dinledi.
Ziyaretlerin sırasında konuşan Valimiz Aziz Yıldırım; “Bizler birbirimizle kardeşiz. Her türlü imkanı beraber kullanacağız ve sizlere her konuda destek olacağız. Görevli arkadaşlarımızda sizlerle en iyi şekilde ilgilenmektedir. Bizlerde sizlerin takipçisi olacağız ve sizlerin sağlığına kavuşmaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. “dedi.
 
Valimiz Aziz Yıldırım, konuşması sonrasında tedavi gören Yemen’li kardeşlerimize kendi cep telefonunu vererek Yemen’de kalan yakınları ile konuşturdu. Hastalar ile teker teker yakından ilgilenen ve onların ihtiyaçlarını dinleyen Valimiz Yıldırım, geçmiş olsun temenni ve dileklerinde bulundu.
Ziyaret sonunda Valimiz Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlik makamına geçerek burada Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Murat Çağlayan’ı ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Genel Sekreter Uzm. Dr. Murat Çağlayan tarafından ilimizdeki sağlık kuruluşları ve hastalara verilen diğer hizmetler hakkında Valimiz Aziz Yıldırım’a bilgi verilerek ziyaret sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi