Vali Yıldırım, Şehit Yakınları ve Gazilerimiz Onuruna Verilen İftar Yemeğine Katıldı.

Valimiz Aziz Yıldırım, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 177. Yıldönümü nedeniyle verilen iftarda şehit ve gazi yakınları bir araya geldi.
 
Şehit yakınları ve gazilerimiz onuruna verilen iftar yemeğine Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal, Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Ünal Özdoğan ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.
 
İftar programının açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunmasında Jandarma’nın görevleri ile önemine değinirken; "Jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümünde şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve gazi yakınlarımıza minnet ve şükranlarımızı borçluyuz. Bu anlamda kendileriyle bir arada olmak bizim için onur vericidir. Ben şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum."dedi.
 
Daha sonra kürsüye gelen Valimiz Aziz Yıldırım; "Sizlerle beraber olmak hakikaten bizim için onur vesilesidir. Afyonkarahisar'daki görevime bugün başladım. İçişleri Bakanlığındaki görevim esnasında şehit yakınlarımızla sık sık görüşme imkanımız oluyordu. Bugün burada görevimin ilk gününde, ilk akşamında Afyonkarahisar'da bulunan şehit yakınlarıyla beraber olmak beni ayrıca duygulandırdı. Şehitlerimizi unutmak mümkün değildir. Siz değerli misafirlerimiz bizlere şehitlerimizin yadigarısınız. Sizlerin en ufak bir ihtiyacı olduğunda kapımızın ve yüreğimizin her zaman açık olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Gerek Kaymakamlarımız, gerek Jandarma Teşkilatımız, gerek Emniyet Müdürlüklerimiz ve gerekse Valilik olarak bizzat ben de her zaman sizlerin emrindeyiz ve sizlerin ihtiyaçlarını karşılamak, sıkıntılarınızı giderebilmek için sizlerle beraber olmak bizlere gurur vermektedir. Sözlerimi bitirirken; bütün şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun."dedi.
 
Konuşmaların ardından iftar programı yapılan dua ile sona erdi. Valimiz Aziz Yıldırım program sonrasında şehit yakınları ve gazilerimiz ile yakından ilgilenirken, ilimizdeki görevine başlaması nedeniyle onların hayırlı olsun temennilerini kabul etti. Davetlilerle samimi ve yakından ilgilenen Valimiz Yıldırım, her türlü ihtiyaç ve taleplerinde kendilerine Valilik kapılarının açık olduğunu tekrar ifade etti.
 
Editör: Haber Merkezi