Vali Yıldırım Orman ve Su İşleri Bakanlığına Bağlı Kurumlara Ziyarette Bulundu.

Valimiz Aziz Yıldırım, Kamu kurum ve kuruluşlarının çalışma, faaliyet ve işleyişlerini yerinde incelemek ile kurumlar arasındaki koordineli çalışmaları artırmak amacıyla ziyaretlerine devam ediyor.
Valimiz Aziz Yıldırım, programları dahilinde Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Fidanlık Müdürlüğü, Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, DSİ 183. Şube Müdürlüğü ile DSİ Sondaj Şube Müdürlüğüne ziyaretlerde bulundu.
İlk olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel’i makamında ziyaret eden Valimiz Aziz Yıldırım; “Bugün Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştiriyorum. Kurumlarımız çalışma ve faaliyetlerini yerinde inceleyeceğim. Böylelikle ilimizdeki tüm kurum ve kuruluşlarla yakından alakadar olarak kurum ve kuruluşların daha koordineli çalışmasını hedefliyorum. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu sayesinde ülke genelinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı destanlar yazmaya devam ediyor. Bakanlık çalışmaları ve faaliyetleri sayesinde ülkemiz adeta şantiye alanına dönmüş ve birçok eser meydana getirilmiştir. Afyonkarahisar’ımız da bu başarılı çalışmaların içerisinde en iyi şekilde yer almaktadır. Bunun sağlanmasında büyük emekleri olan kurum ve kuruluşlarımızın gayretleri her türlü takdire şayandır. Ben her birine ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. “dedi.
Karşılıklı bilgi alış verişi sonrasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğünden ayrılan Valimiz Aziz Yıldırım sırasıyla Fidanlık Müdürü Mutlu Tepe’yi makamlarında ziyaret ederek kurumlardaki çalışma ve faaliyetler hakkında bilgiler aldı.
Valimiz Aziz Yıldırım’ın ziyaretleri sırasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdür Yardımcısı Mücait Eracar, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi Müdürü Emel Yıldız, İl Koordinasyon Müdürü Abdullah Gedil, Başkomutan Tarihi Milli Parklar Müdürü Vedat Yayın, Orman İşletme Müdür Yardımcıları Hüseyin Dülek ve Veli Altuntaş hazır bulundular.
Valimiz Aziz Yıldırım ziyaretleri sırasında kurumlardaki işleyişlerin bir bütün hale gelebilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışılması gerektiğini vurgularken, ilimizde güzel bir birlik ve beraberliğin olduğunu, bundan sonrada bu güzel ortamın artarak hizmetlerin yerine getirileceğine inandığını söyledi.
Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğünü ziyareti sırasında 5. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM)’nde de incelemelerde bulunan Valimiz Aziz Yıldırım’a Meteoroloji 5. Bölge Müdürü Alper Akçakaya, Bölge Müdür Yardımcısı Güngör Karaş, İdare Şube Müdürü Ahmet Tekin Ateş ve Teknik Şube Müdür Vekili Hayri Eğretli tarafından Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğüne bağlı Afyonkarahisar, Uşak, Denizli ve İlçelerinin sıcaklık ve hava tahminleri ile ilgili bilgiler verildi.
Ziyaret sırasında Meteoroloji 5. Bölge Müdürü Alper Akçakaya’dan hafta içi her gün saat 11:00’de Türkiye Geneli Meteoroloji Video Konferans Sistemi ile değerlendirme yapıldığı bilgisini alan Valimiz Aziz Yıldırım, teknolojinin imkânlarından en iyi şekilde yararlanarak, en doğru tahmini yapan Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü çalışanlarına başarılarının devamını diledi.
Valimiz Aziz Yıldırım gün içerisindeki programının son bölümünde DSİ 183. Şube Müdürü Fatih Kişi ile DSİ 18/11 Sondaj Şube Müdürü İsmet Kızıltepe’yi ziyaretleri sırasında kurum yetkililerinden kurumlarının çalışma ve faaliyetlerinin yanı sıra planlanan, yapımı devam eden ve yakında tamamlanacak olan yatırımlar hakkında brifing aldı.
Ziyaret sırasında suyun önemine de değinen Valimiz Aziz Yıldırım, son dönemlerde içme suyu temininde ve kalitesinin yükseltilmesinde büyük ilerlemeler kaydedildiğini, bunun yanında susuz ekim ve dikim alanlarının suya kavuşturulması konusunda önemli adımlar atıldığını vurguladı.
Ziyaretinin sonunda Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu sayesinde taşkın koruma, arıtma tesisleri, gölet ve baraj ile modern tarımsal sulama sistemleri gibi birçok yatırıma imza atıldığını belirten Valimiz Aziz Yıldırım, bu tesislerin ilimize kazandırılmasında emeği geçen başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere tüm Orman ve Su İşleri Bakanlığı yöneticilerine teşekkür etti.
 
Editör: Haber Merkezi