Vali Yıldırım İlçe Ziyaretlerinde Bulundu.

Valimiz Aziz Yıldırım ilçeleri tanımak, buralardaki yapılan çalışma ve faaliyetleri yerinde görmek, istek, talep ve ihtiyaçları dinlemek üzere sırasıyla Kızılören, Evciler ve Dazkırı ilçelerine ziyaretlerde bulundu.
Programları dahilinde ilk olarak Kızılören ilçesine ziyarette bulunan Valimiz Aziz Yıldırım’ı, Kaymakam Furkan Duman, Belediye Başkanı Ali Erol, İlçe Jandarma Komutanı Bayram Veyil, Emniyet Amiri Vekili Fatih Aslan, İGM Üyeleri mahalle ve köy muhtarları ile ilçe müdürleri karşıladılar.
Çiçeklerle karşılanan Valimiz Aziz Yıldırım, Kaymakam Duman’ın makamına geçti. İlçenin sosyal, kültürel ve ekonomik durumunun yanı sıra eğitim, sağlık, ulaşım, tarım, hayvancılık, alt yapı ve üst yapı durumları hakkında Kaymakam Furkan Duman’dan detaylı bilgiler alan Valimiz Aziz Yıldırım, ziyaret sırasında hazır bulunan mahalle ve köy muhtarlarının taleplerini de dinleyerek karşılıklı bilgi alış verişinde bulundu.
Ziyaret sırasında konuşan Valimiz Aziz Yıldırım; “Bugün ilçelerimize ziyaretler gerçekleştirmek için burada bulunmaktayız. Fırsat buldukça ilçelerimizin bazılarını ziyaret ettik. Bu günde Kızılören, Evciler ve Dazkırı ilçelerini ziyaret edeceğiz. Ziyaretler sırasında Kaymakamlarımızla, Belediye Başkanlarımızla, ilçede bulunan daire amirlerimizle, İl Genel Meclisi üyelerimizle, köy ve mahalle muhtarlarımızla ve yöre halkı ile görüşme imkanı buluyoruz. Bu ziyaretler sırasında ilçelerimizdeki kamu çalışanlarımızı, esnaflarımızı ve yöre halkını tanımış oluyoruz. Buda bizim için çok iyi oluyor. Bu şekliyle üzerimize tevdi edilen kamu görevini yerine getirme gayreti içerisinde oluyoruz. Bugünde burada bu gaye ile bulunmaktayız. İnşallah Rabbim hayırlara vesile kılar. Tabi bizim bu bölgemizdeki ilçelerimiz il merkezine uzak durumdadır. Fakat ilçelerimizin hepsi güzel ve şirin ilçelerdir. İlçelerimizi ilimiz merkezinden ayrı görmek mümkün değildir. Sizlerle beraber olmak bizler için sevinç ve kıvanç kaynağıdır.“ dedi.
Konuşmasında il genelindeki eğitimin önemine değinen ve bu konuda birçok çalışmalar sürdürdüklerini aktaran Valimiz Aziz Yıldırım, ilçelerdeki eğitim seviyesinin artırılmasına dikkat çekerken; “Özel idare gibi devletin kaynakları halkımızın kaynaklarıdır. Bu kaynaklar yine halkımızın ihtiyaçları ve daha yaşanabilir ortamlar sağlamak için kullanılmaktadır. Eğitim konusu da bu konuların başında gelmektedir. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir. Onların gelecekte daha iyi ve yetişmiş bireyler olabilmeleri, iyi yerlerde yer almaları ve donanımlı kişiler olabilmeleri için yarınımızı emanet edeceğimiz öğrencilerimize her türlü imkanı sağlamak bizim öncelikli konularımız içerisinde yer almaktadır.” dedi.
İlimizdeki kalkınmanın ilçelerle mümkün olacağının altını çizen Valimiz Yıldırım; “İlimiz birçok konuda avantajlı konumdadır. Bizim kırsalımız çok güçlü. İnsanlarımız tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorlar. İnsanlarımız geçimlerini günden güne önemi artan tarım ve hayvancılıkta ülkemize en iyi şekilde hizmet ediyorlar. Afyonkarahisar bu konuda çok iyi durumda, ama bazı illerde bu durum çok farklı. Belki ileride köyde yaşayan halkımıza köyde yaşamaları için daha çok teşvikler gelecek. Sırf köyden büyük şehirlere göç olmasın, tarım ve hayvancılık azalmasın diye. Bizlerin bu duruma gelmeden bazı tedbirler almamız gerekmektedir. Şu anda bizler devletimiz ve hükümetimizin sağladığı imkanları yine halkımız için kullanmalıyız ve ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynayacak tarım ve hayvancılık konularına da öncelik vermemiz gerekmektedir.” dedi.
Konuşmasını tamamlayan Valimiz Aziz Yıldırım, sorumlu oldukları yerleşim yerleri içerisinde yaşayan vatandaşların genel istek, talep ve ihtiyaçlarını belirlemek üzere muhtarları tek tek dinledi.
Halka hizmet etmenin en önemli görev olduğunu hatırlatan Valimiz Aziz Yıldırım, mahalle ve köylerde halka en yakın olan ve devleti temsil eden muhtarlarımızın büyük bir vebal taşıdıklarını, çünkü beraber yaşadıkları halkın genel sorunlarının ve ihtiyaçlarının giderilmesinin yanında yaşlı, yoksul, ihtiyaç sahibi ve hasta kişilerin tespit edilmesi ve onlara yardım eli uzatılmasına da vesile olunması gerektiğini belirtti.
Kaymakamlık ziyaretini tamamlayan Valimiz Aziz Yıldırım, Kızılören ilçesi programları kapsamında Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilçe Jandarma Komutanlığı ziyaretlerinde bulundu.
Kızılören ilçesinde ziyaretleri sırasında bir kahvehane önündeki vatandaşlarla da görüşen Valimiz Aziz Yıldırım, ilçe halkı ile sohbette bulunurken onların istek ve taleplerini dinledi.
Kızılören ilçesindeki ziyaretlerini tamamlayan Valimiz Aziz Yıldırım buradan Evciler ilçesine geçti. İlçede ilk olarak Kaymakamlık ziyaretinde bulunan Valimiz Aziz Yıldırım, Kaymakam Fatih Sayar, Belediye Başkanı Saim Özer, İlçe Jandarma Komutanı Barış Yalabık, İlçe Emniyet Amiri Lütfi Aker, İGM üyeleri, ilçe müdürleri, köy ve mahalle muhtarları tarafından karşılandı.
Kaymakam Sayar’ın makamına geçen Valimiz Aziz Yıldırım ve karşılamada hazır bulunan protokol üyeleri ziyaret sırasında karşılıklı bilgi alış verişinde bulundular. Ziyarette Kaymakam Sayar tarafından, Valimiz Aziz Yıldırım’a ilçenin tarım ürünleri arasında hangi ürünlerin yetiştirildiği, yetiştirilen ürünlerin pazar payının bulunup bulunmadığı, ürün yetiştirmede karşılaşılan sıkıntılarla, hayvancılık konusunda mevcut durum ve karşılaşılan sıkıntılarla ilgili ve ilçenin genel durumu kamu kurumları, işletmeler, ilçeye bağlı köyler ve ilçenin ekonomik durumu ile ilgili bilgiler verildi.
İlçenin asayiş, güvenlik, eğitim, sağlık ve ekonomi konularının yer aldığı genel durum hakkında bilgiler alan Valimiz Aziz Yıldırım; “Yetiştirilen tarım ürünlerinin içerisinde çilek var mı? Denediniz mi? Çilek için seraya gerek yok. Sizler ön ayak olun ki deneme yeri yapın çünkü 7-8 ay süreyle çilek alınabiliyor. Yani Afyon şartlarında bu yapılabiliyorsa burada daha rahat olur. Bence burada kış biraz uzun, Mart ya da Nisan başında başlamak lazım. Ondan sonra sürekli çilek alıyorlar ve çok da iyi pazarı var bu işin. Önce üstünü örtüyorsunuz, alçakça tünel ve ondan sonra fide kendini toparlıyor zaten havalar ısınana kadar, ondan sonra da vermeye başlıyor ve sürekli veriyor. Bence bir deneyin yani uygulama yeri bulun bir yerden ve bir vatandaş arazisi bol olup da işte şurada 2-3 sıra olur diyen varsa ona bakın veya İlçe Tarım Müdürlüğünün bir yeri varsa ona bakın, Kaymakam lojmanının bahçesi varsa ona bakın, Belediye Başkanımızın yeri varsa ona bakın bir yerler yapın yani bunu bir yerlerde gösterin yani olabildiğini, olabildiğini gösterin”dedi.
Yarının büyükleri öğrenciler için bazı talimatlarda bulunan Valimiz Aziz Yıldırım; “Milli Eğitim Müdürü de buradayken haftada 2-3 defa 2 saat süreyle kütüphanede kalma dersi yapmamız lazım. Kütüphanede kalacaklar ve yanlarında da hiçbir şey olmayacak. Yani cep telefonu, bilgisayar olmaması lazım orada oturup soru çözmelerine de müsaade etmeyeceğiz. Oradaki kitaplarla ilgilenecekler. Araştırma yapacaksa yapsın, not alacaksa alabilir ama öğretmeninin verdiği dersi orada yapamayacak. Bu çocukları bizim okumaya alıştırmamız lazım. Onun içi söylüyorum. 2 saat süreyle orada kalacaklar. Uyumalarına da müsaade edilmeyecek, burada mecburen birkaç defasından sonra da başlar kitaplarla ilgilenmeye. Yani bunu yapmamız lazım. Başka türlü olmayacak bu iş. Çocuklarımız ne yazık ki okumuyorlar. Ders kitaplarını mecburiyetten okuyorlar, soru çözüyorlar, bütün hedef üniversiteye girebilmek, ama sonrası yok. Türkiye’de nereden bakarsan bak 150-200 binden sonrası üniversitede verimli değil. “dedi.
Ziyaret mahalle ve köy muhtarlarının istek, talep ve önerilerini Valimiz Aziz Yıldırım’a aktarmasıyla devam ederken, kendisine aktarılan her konuda gereken hassasiyetin gösterileceğini, her konunun takipçisi olacağını belirten Valimiz Aziz Yıldırım, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile seçilmiş kişilerin halka hizmet konusunda sorumluluk sahibi olduğunu ve bunu da en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisinde olması gerektiğini belirtti.
Evciler programları dahilinde Kaymakamlık ziyareti sonrasında sırasıyla Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaretlerinde bulunan Valimiz Aziz Yıldırım, buradan Dazkırı ilçesine ziyarette bulundu.
Dazkırı ilçesi ziyareti programı çerçevesinde Kaymakamlığa ziyarette bulunan Valimiz Aziz Yıldırım, Kaymakam Yavuz Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı İdris Koşar, İlçe Jandarma Komutanı Fedat Kazma, İlçe Emniyet Amiri Vekili Lütfi Akar, İGM Üyeleri, ilçe kurum müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları tarafından karşılandı.
Kaymakamlık ziyareti sırasında ilçenin genel durumu hakkında Kaymakam Arslan’dan bilgiler alan Valimiz Yıldırım ziyaret sırasında hazır bulunan ilçe protokolü ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret sırasında halka hizmet etmek adına kendisine aktarılan talep, istek ve önerilerin imkanlar ölçüsünde yerine getirileceğini belirtti.
Ziyaret sırasında bir değerlendirme yapan Valimiz Aziz Yıldırım; “Bu saat itibariyle Dazkırı ilçemizde hep birlikteyiz. İlçelerimizi gezmeye ve tanımaya çalışıyorum. Bir taraftan da ilçelerimiz bizi tanıyor bu sayede. Tek tek köylere gitmeyi arzu ederim, ama gidemediğimiz için muhtarlarımızın burada bir arada olması bizim açımızdan iyi oldu. Böylece muhtarlarımızla bizzat görüşme imkânına da sahip oluyoruz. Diğer ilçelerde yaptığım gibi burada da muhtarların herhangi bir istekleri ile yapabileceğimiz bir şey varsa onlarla görüşüyoruz not alıyoruz. Mutlaka buradaki Kaymakam arkadaşlar aracılığıyla, İl Genel Meclisi Üyeleri aracılığıyla, mahalleleri açısından Belediyelerimiz aracılığıyla mutlaka bir şeyler yapılmıştır ve yapılmaya gayret ediliyor. Bizde kendi gözümüzle bakalım olaya yapabileceğimiz bir şey var mı, kendi halledebileceğimiz bir şey varsa onları halletme yoluna gideriz. Onun dışında eğer Ankara’dan yapılması gereken işler varsa ve yahut da kuruluşların bölgelerinden yapılması gereken bir şey varsa onların üzerinde duruyoruz. İlçemizde eğitim ne durumda, sağlık ne durumda, tarım ne durumda bunları öncelikle görmeye gayret ediyoruz ve birde ilçemizi tabi ki Hükümet Konağıyla, Emniyetiyle, Jandarmasıyla, Belediyesiyle, caddesiyle, sokağıyla görmeye gayret ediyoruz. Onun için buradayız. Hepinize de katılımınız için çok teşekkür ediyorum. Eksik olmayın. Bildiğiniz gibi ülkemiz 15 Temmuz’da bir darbe girişimine maruz kaldı. Ama bu darbe girişimi sizlerin de basireti ve gayretleriyle akim bırakıldı.
15 Temmuz’daki darbe girişimi tabii ki başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Bakanlarımızın önderliğinde bütün milletimizin basiretiyle, gayretiyle, ferasetiyle başarı şansı zaten yoktu. Bunlar tamamen bastırıldı. Sonrasında da başlatılan hukuki işlemler hala devam etmekte. Bunları hepimiz birlikte yaşadık. İnşallah bir daha böyle şeyler yaşamayız. Bundan sonra ben hiç kimsenin böyle bir şeye tevessül edebileceğini düşünmüyorum. Aklından bile geçmez. Birileri kalkacak işte yeniden darbe girişiminde bulunacak ama tabii su uyur, düşman uyumaz derler. Herkesin uyanık olması lazım, herkesin basiretli olması lazım, hepimizin vatanımızın ve milletimizin yanında olması lazım. Zaten sizler vatanın, milletin yanından olan insanlarsınız. Milli iradenin sahibi sizlersiniz. İstikbalimize de istiklalimize de sahip çıkan insanlar sizlersiniz. Her şeyden önce kendimiz sahip çıkacağız tabii ki. Yarınımızı kimlere bırakacağız, yoksa çocuklarımızın yüzüne nasıl bakarız başka türlü olursa. O yüzden burada o günlerde zaten sizlerin de bu işe karşı çıkarak demokrasi nöbetlerinde bizzat bulunduğunuzu da biliyoruz. O yüzden hepinize teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu bir teşekkür ziyareti de olsun. Sizler de köylerde, mahallelerde bulunan arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, büyüklerimize hepsine selamlarımızı ve teşekkürlerimizi lütfen iletin. Bunu da böylece söylemiş olalım. İnşallah hayırlara vesile olur. Bundan sonra daha güzel günlerde, Türkiye’mizi el birliği ile biraz daha yükseğe, biraz daha ileriye götürmek hepimizin boynunun borcu. Herkes elinden geleni de bu anlamda yapmak mecburiyetinde. Bizler de yapmaya gayret ediyoruz. Sizlerle birlikte olursak çok daha güçlü olacağımızı biliyoruz. Muhtarlarımız da bulundukları yerin mülki amirleridir. İster mahallelerimiz olsun, ister köylerimiz olsun hiç fark etmez ve onlar da bizim meslektaşlarımız sayılır. O yüzden o arkadaşlarımız da bizler ilimizde, kaymakamlarımız ilçemizde ne isek muhtarlarımız da köylerinde odur. Onun içindir ki sizlerden de zaten bu gayreti görüyoruz, bu feraseti görüyoruz, bu basireti görüyoruz ve bundan sonra da inşallah hep birlikte daha iyi günlerde vatanımıza, milletimize, dinimize, diyanetimize hizmet etmeye devam edeceğiz çünkü bu bayrak inmeyecek ve bu ezan sesleri de dinmeyecektir. Hepinize teşekkür ederim.   “dedi.
Valimiz Aziz Yıldırım’ın ilçe ziyaretleri Dazkırı ilçesindeki Cumhuriyet Başsavcılığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyaretleriyle sona erdi.
Valimiz Aziz Yıldırım ilçe ziyaretleri sırasında yöre halkıyla sık sık bir araya gelirken, onlarla sohbette etti. İlçelerde esnafları da ziyaret eden Valimiz Aziz Yıldırım, esnaflara hayırlı ve bol kazançlar temennisinde bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi