Vali Yıldırım İade-i Ziyaretlerde Bulundu.

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım gün içerisindeki programları dâhilinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine iade-i ziyarette bulundu.
 
İlk ziyaretini İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapan Valimiz Yıldırım İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, müdür yardımcıları ve şube müdürleri tarafından karşılandı.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın Valimiz Yıldırım’a Milli Eğitim personel ve öğretmen sayısı, eğitim ve öğretim, öğretmen ve öğrencilere yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler hakkında bilgiler verdi.
Valimiz Yıldırım, ilimizdeki eğitim ve öğretim kalitesini daha ileri noktalara taşımak için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Üniversitemiz ile işbirliği içerisinde çalışmalarda bulunacaklarını belirterek, bu yıl ve önümüzdeki eğitim-öğretim dönemlerinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle beraber verimli bir dönem geçirmeyi ümit ettiklerini sözlerine ekledi.
Ziyaretin sonunda Valimiz Aziz Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve personeline teşekkür ederek kurumdan ayrıldı.
 
Daha sonra Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğüne ziyarette bulunan Valimiz Aziz Yıldırım, İl Koordinatörü Zülgari Özdemir ve kurum çalışanları tarafından karşılandı.
Ziyaret sırasında İl Koordinatörü Zülgari Özdemir’den Afyonkarahisar’daki çiftçi ve girişimcilerin tarım alanında desteklerden en iyi şekilde faydalandığını ve bölgede örnek ve öncü çalışmalar sergilendiğinin bilgisini alan Valimiz Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar’da üretici ve kazanç elde eden kişilerin çoğalmasında ve bu anlamda da Afyonkarahisar’ın kalkınmasında emeği geçen başta destekçi kurum ve kuruluşlar olmak üzere girişimcilere ve üreticilere teşekkür etti.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğünün çalışmalarında başarının artarak devam etmesi temennisinde bulunarak kurumdan ayrılan Valimiz Aziz Yıldırım son olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine ziyarette bulundu.
 
Ziyaret öncesinde Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı, gazi ve şehit yakınları tarafından karşılanan Valimiz Aziz Yıldırım, ziyarette hazır bulunan dernek üyeleri ile sohbette bulundu.
Dernek faaliyetleri, hizmet ve çalışmaları hakkında Dernek Başkanı Kumartaşlı’dan bilgiler alan Valimiz Aziz Yıldırım, kutsal vatanımız için canlarını siper etmiş, bugünkü huzur ve sükûnumuzu kazanmamızda ve korumamızda canlarını feda etmiş şehitlerimiz ile gazilerimize şükran ve minnet borçlu olduğumuzu belirtirken, gazilerimize ve şehitlerimizin emaneti olan ailelerimize hizmet edilmesi konusunda titizlik ve özveri gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Bu görevi en iyi şekilde yerine getiren Dernek Başkanı Kumartaşlı’ya teşekkür eden Valimiz Aziz Yıldırım, dernek çalışma ve faaliyetlerinde Valilik olarak her türlü desteğin sağlanacağını sözlerine ekledi.
 
Valimiz Yıldırım, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı ve çalışanlarına göstermiş oldukları gayret ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
 
Editör: Haber Merkezi