Vali Yıldırım Fidan Dağıtımına Katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu'nun tüm Türkiye kapsamında başlatmış olduğu "Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil Fidan Dikerek Girelim" kampanyası çerçevesinde yılın son haftasında Anıtpark önünde Valimiz Aziz Yıldırım’ın katılımı ile 10 bin adet ücretsiz fidan dağıtımına başlandı.
Fidan dağıtımına Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Orman İşletme Müdürü Esat Şimşek Orman Fidanlık Müdürü Mutlu Tepe ve vatandaşlar katıldı.
Orman Genel Müdürlüğü Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar İşletme Müdürlüğü ve Fidanlık Müdürlüğü tarafından organize edilen fidan dağıtımı sırasında muhtelif yaşlarda 1 - 1,5 m boylarında tüplü topraklı karaçam ve sedir fidanları vatandaşlarımıza dağıtıldı.
 
Orman İşletme Müdürü Esat Şimşek ve Fidanlık Müdürü Mutlu Tepe tarafından fidan dağıtımı ve kampanya ile ilgili Valimiz Aziz Yıldırım’a kısa bir bilgi verildi.
Yılbaşı akşamına kadar devam edecek olan fidan dağıtım etkinliği öncesinde kısa bir konuşma yapan Valimiz Aziz Yıldırım; “Bugün burada kampanya kapsamında yaptığımız fidan dağıtımı ile Sayın Cumhurbaşkanımızın her yer ağaçlık olsun ve ormanlarımızı arttıralım, Sayın Başbakanımızın ormanlarımızı en az iki katına çıkartalım, Sayın Orman Bakanımız Veysel Eroğlu’nun Bütün Türkiye’yi Yeşillendirelim şeklindeki taleplerini de bu şekilde yerine getirmiş oluruz. Biz de bu kampanyaya Afyon olarak Afyonlu vatandaşlar olarak da Türkiye’nin yeşillendirilmesine bir katkıda bulunmuş oluruz inşallah. Erozyon önemli bir hadisedir. Erozyonun önlenmesinde en önemli şey de ağaçlandırma, fidanlama yapmaktır. İnşallah biz de bu sayede en az 10-12 yaşında olan boylu fidanlarımızı vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Küçük küçük fidanlar değil hepsi toprak üzerinde görülebilecek boyutta fidanlardır. İnşallah kendileri de iyi bir şekilde bakarlarsa bu fidanlarımız daha sonradan kendi çocuklarına, kendi torunlarına kalacak güzel bir miras da olacaktır. Bu çalışmanızdan dolayı katkıda bulunan herkesi tebrik ediyorum.” dedi.
Konuşma sonunda Valimiz Aziz Yıldırım vatandaşlara fidan dağıtımı yaptı.
Fidan dağıtım programı aşağıdadır.   
28.12.2016  Çarşamba Saat 12.00’den itibaren Anıtpark önü (4.000 Adet)
30.12.2016  Cuma Saat 14.00’den itibaren Park Afyon AVM (3.000 Adet)
31.12.2016  Cumartesi Saat 11.00’den itibaren Afium AVM    (3.000 Adet)
 
Editör: Haber Merkezi