Vali Yıldırım, Afyon Halkı İle Birlikte Zafer Halk Yürüyüşüne Katıldı.

25-30 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Zafer Haftası Kutlama Programı kapsamında düzenlenen Zafer Halk Yürüyüşüne Valimiz Aziz Yıldırım, Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan ve Kuvvet Komutanlıkları Temsilcileri, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcıları, İl Müdürleri, Yurtdışından gelen misafirler ile birçok vatandaş katıldı.
 
Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı öncülüğünde, hükümet konağı önünden başlayarak Kurtuluş Caddesi istikametinde devam ederek eski Yoğurt Pazarı Kavşağı'nda sona eren olan yürüyüş sırasında İmaret Camii kavşağında bir gösteri sunan Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri büyük beğeni topladı.
 
Afyonkarahisar Belediyesi 15. Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali'ne başta Bulgaristan, Moldova, Kırgızistan ve diğer ülkelerin halk oyunu ekiplerinin yanı sıra yurt içinden de birçok Halk Oyunları topluluklarının katıldığı Zafer Yürüyüşüne Afyonkarahisar halkı büyük ilgi gösterdi.
 
15. Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali'ne  katılmak üzere ilimize gelen ekipler, Zafer Halk Yürüyüşü sırasında kendi kültürlerini yansıtan oyunlarını ve danslarını sergilediler.
 
Zafer Halk Yürüyüşünün akabinde Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen ‘Afyon Zafer’ konulu yağlı boya resim sergisinin açılışı için Taş Medreseye geçen Valimiz Aziz Yıldırım ve beraberindekiler Afyonkarahisar Belediyesince bastırılan  ‘Koca Behçet’in Milli Mücadele Günlüğü’ isimli kitabın tanıtımı ile ilgili programa katıldılar.
 
Editör: Haber Merkezi