Vali Yiğitbaşı’nın Jandarma Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 183. Yıl Dönümü Kutlama Mesajı

Milletimizin huzuru, asayişin temini ve devletimizin güvenliği için hiç bir fedakârlıktan kaçınmayarak canla-başla hizmet veren, tarihi şan, şeref ve başarılarla dolu, Jandarma Teşkilatı'mızın kuruluşunun 183. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Öncellikle Türk Milletinin bağrından çıkmış, kamu düzeninin korunması ve kollanması çalışmalarında mesai mefhumu gözetmeksizin her zaman Aziz Milletimizin hizmetinde olan değerli teşkilat mensuplarımızı kutluyorum.

Şanlı bir tarihe ve şehadetle taçlanmış kutlu bir maziye sahip olan Jandarma Teşkilatımız, üstün vazife anlayışı, örnek disiplin ve donanımıyla, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve esenliği için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak çalışmaktadır.

Jandarma Teşkilatımız; toplum vicdanından ve yasalardan aldığı güçle, güvenlik ve bireysel hak ve özgürlükler arasındaki hassas dengeyi daima gözeterek kendisine tevdi edilen vazifeleri büyük bir başarıyla yerine getirmektedir. Jandarmamız; deprem, sel, çığ vb. birçok doğal afette halkımızın yanında yer almaktadır.

Afyonkarahisar’ın en güvenli il ve yer haline gelmesi noktasında özverili ve başarılı çalışmalar yürüten, gece gündüz yoğun bir mesai harcayarak asayişi ve güveni temin eden İl Jandarma Teşkilatımızın tüm mensuplarına teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Jandarma Teşkilatımızın 183. Kuruluş Yıl Dönümünü tekrar kutluyor, bu anlamlı günde görev yapan her kademedeki teşkilat mensuplarımızı takdirle selamlıyorum. Jandarma Teşkilatımıza aile fertleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar dilerken, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.

Editör: Haber Merkezi