Vali Yiğitbaşı’nın 10 Ocak Gazeteciler Günü Mesajı

Ülkemizde ve şehrimizde kamuoyunu ulusal ve yerel düzeydeki gelişmelerden haberdar etme ve küresel-ulusal, ulusal-yerel arasındaki bağı iletişim ağıyla sürekli sıkı tutma görevini özveriyle yürüten tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.

Halkımızın haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgiye anında ulaşabilmesi için demokrasinin vazgeçilmez bir parçası olarak medya, ülkemizin modernleşme ve çağdaşlaşma süreçlerinde hep kritik rol oynamıştır. Dünyanın dört bir yanından hem doğru ve güvenilir bilgiyi kamuoyuna ulaştıran hem de ülkemizden tüm dünyaya tarafsız ve gerçek haberler ulaştıran gazetecilerimiz, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin kaderini paylaşmaktadır. Bugüne kadar bu kritik vazifeyi demokratik, adil, ilkeli ve dürüst bir şekilde icra eden gazetecilerimiz milletimiz için önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu anlamda özellikle son yıllarda gelişen dijital habercilik, internet haberciliği ve yeni medya kullanımları göz önüne alındığında, ilkeli, tarafsız ve güvenilir gazeteciliğin hem zorlukları hem de ülkemiz ve vatandaşımız için önemi daha iyi anlaşılacaktır. Son zamanlarda her zamankinden daha fazla çarpıtılmış haberlerle yüzleşmekte ve medyatik şiddet ve dezenformasyona maruz kalmaktayız. Bu süreçte küresel ve ulusal medya ağlarından doğruya en yakın haberi süzerek kamuoyuna ulaştıran, kısa vadeli çıkarlar ve ilkesiz habercilik yerine gazetecilik meslek ahlakını gözetip manipülatif haberlerden uzak duran gazetecilerimiz bu ülkenin en önemli kazanımları arasındadır.

Hakkaniyet sahibi her bir gazetecimizin ülkemizde barış, huzur ve güven ortamının tesis edilmesinde azımsanamayacak düzeyde rolünün bulunduğunu ve ülkemizin daha demokratik koşullara ulaşmasında aracı değil kurucu bir rol üstlendiğini kabul ederek, tüm gazetecilerimize özverili, çalışkan ve adilane tavırlarından ötürü sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği zor koşullarda ve küresel salgında ülkemiz için çalışan tüm gazetecilerimizi sevgiyle selamlıyor, görev başında vefat eden gazetecilere Allah'tan rahmet diliyorum.

Ulusal ve yerel basında görevini itinayla yürüten gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Editör: Haber Merkezi