Vali Yiğitbaşı’ndan İŞKUR İl Müdürlüğüne Ziyaret

Afyonkarahisar’da temaslarını ara vermeden sürdüren Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı İŞKUR İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesinde organize edilen İş Kulübü’nde iş hayatına katılım amacıyla özgeçmiş hazırlama, beden dili kullanımı ve mülakat teknikleri eğitimlerine katılan kadınlarımıza katılım belgelerini verdi. Özellikle ev hanımlarına hitap eden proje kapsamında İş Kulübü’nde eğitim alan kadınlarımızı tek tek tebrik eden Vali Yiğitbaşı, İŞKUR çalışanlarını da tebrik ederek şu sözleri söyledi:

“Kadınlarımıza yönelik böylesine güzel bir projeye imza attığınız için başta müdür bey olmak üzere tüm İŞKUR çalışanlarını tebrik ediyorum. Biliyorsunuz ki kadın istihdamı her zaman önceliğimiz. Özellikle ev hanımlarının İŞKUR gibi kurumlar aracılığıyla eğitilmesi ve çalışma hayatına dâhil edilmesi için gerçekleştirilecek tüm uygulamaların Valilik olarak arkasındayız. Bu vesileyle burada eğitimlerini tamamlayan tüm kadınlarımızı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Üç yıllık bir çalışma sonucunda 102 bin dosyayı dijital ortama aktaran İŞKUR İl Müdürlüğünde tarama süreci sonlanan 1.2 milyonuncu evrakı Vali Yiğitbaşı tarayarak dijital ortama aktardı. Evrakların dijital ortama aktarım sürecini Afyonkarahisar İŞKUR’un Türkiye’de ilk tamamlayan kurum olduğunu vurgulayan Vali Yiğitbaşı şunları söyledi:

“Öğrendim ki bu çalışma ilk olarak Afyonkarahisar’da yapılmış ve tamamlanmış. Gerçekten mutluluk verici. Burada üç yıllık bir emek olduğu ve 102 bin dosyanın dijitale aktarıldığı bilgisini verdi müdür bey, son dosyanın tarama işlemini yapmak da bana nasip oldu. Her şeyin dijitalleştiği dünyada bu çalışma büyük önem arz ediyor. Zira vatandaşlarımızın işlemlerinde teknolojinin kullanımının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmekteyiz. Bu vesileyle çalışmada emeği olan tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim”

Ardından Vali Yiğitbaşı, 2023 yılı 1. Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantısı açılışında katılımcılara hitap ederek, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya’nın hazırladığı sunumu dinledi. Sunumda İl Müdürü Karakaya, 2022 yılında İŞKUR İl Müdürlüğü olarak Afyonkarahisar’da 12.841 kişiye iş olanağı sağlandığı, tekstil sektöründe 85 işletmede 4 bin kişinin istihdam edildiğini vurguladı ve Afyonkarahisar’da yeni istihdam sağlayacak yatırımlar ile ilgili bilgi aktardı.

Sunumun ardından Vali Yiğitbaşı başkanlığında İŞKUR İl Müdürlüğü ile hem Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş hem de Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş arasında “İş Kulübü Protokolü” imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında üniversitelerdeki 3. ve 4. sınıf öğrencileri istihdam konusunda İŞKUR’dan hem destek hem de işe giriş sürecine dair temel eğitimler alabilecekler.

Editör: Haber Merkezi