Vali Yiğitbaşı, Temel Atma Töreni’ne Katıldı.

Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda Anaokulu Projesi’nin Temel Atma Töreni'ne ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi Projesi’nin protokolüne katıldı.

Vali Yiğitbaşı, Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şubesi katkılarıyla, Afyonkarahisar Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü annelerin yanında kalan ve çalışan personelin çocuklarının eğitimi için 2 (iki) derslikli Anaokulu projesinin temellerini attı. Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar şubesi arasında nisan ayında imzalanan protokol doğrultusunda, bahsedilen kurumların katkı, destek ve işbirliğiyle anaokulunun temel atma törenini gerçekleştirdi. Konuşması sırasında kadın ve çocuklarımızın bulunduğu duruma bakılmaksızın ülkemiz için önemini vurgulayan Vali Yiğitbaşı, şunları dile getirdi:

“Büyük ve güçlü bir Türkiye ideali için çocuklarımızı her türlü dezavantajlı durumdan korumak, kurtarmak; dezavantajlarına rağmen eğitim imkânlarından eşit bir şekilde faydalanmalarını sağlamak bizlerin devlet olarak görevidir. Bu yüzden bu çocukların eğitimlerini sürdürmelerini sağlamak bizler için çok önem arz ediyor.”

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi için Protokol İmzaladı

Valimiz Yiğitbaşı, Temel Atma Töreni’nin ardından, Afyonkarahisar Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliğiyle yapılacak olan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi projesinin protokolünü Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı’nın duaları eşliğinde imzaladı. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak ve diğer protokol üyelerinin yer aldığı toplantı sonrasında Vali Yiğitbaşı, bahçenin ilk fidanını kendi elleriyle toprakla buluşturdu.

Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü kadınlarımızın, tıbbi ve aromatik bitkilerin ekim, bakım ve üretimi yoluyla rehabilitasyonu ve eğitimini amaçlayan bu projenin kısa zamanda tamamlanması ve hükümlü kadınlarımızın hizmetine sunulması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi