Vali Yiğitbaşı, Şuhut’ta MYO Açılış Töreni’ne Katıldı.

Sabah saatlerinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası kapsamında gerçekleştirdiği okul ziyaretinde öğrencilerin hazırladığı etkinliklere katılan Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, öğleden sonra düzenlenen iki program için Şuhut ilçemize geçti.

Valimiz Yiğitbaşı Şuhut’ta Şehit İbrahim Imış Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Yemek Yarışması’na katılacak öğrencilerle bir araya gelen Valimiz Yiğitbaşı, öğrencilerle sohbet ederek yarışma için hazırladıkları menü hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Öğrencilerin yarışma menüsünün tadımı için yapılan organizasyona Önceki Dönem Orman ve Su İşleri Bakanı, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ve Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı birlikte katıldı.

Yarışma için hazırlanan menüde dünya mutfağından ravioli, beef Wellington gibi yemekler yer alırken yöresel olarak da bamya çorbası ve kaymaklı ekmek kadayıfı misafirlerden tam not aldı.

Yemek sonrasında basın açıklaması yapan Valimiz Yiğitbaşı, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak yarışma için gençlerimize başarılar diledi.

Öğle yemeğinin ardından Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu LİMAK Eğitim Binası Açılış Töreni’ne katılan Valimiz Yiğitbaşı, okul binasında incelemelerde bulundu. Vali Yiğitbaşı, ilk öğrencilerini 2019-2020 akademik yılında almaya başlayan, bugüne kadar 169 öğrenci mezun veren ve aynı zamanda 3 farklı programda öğrenci kabul eden Sağlık Hizmetleri MYO için 2 farklı programın daha açılması ile ilgili gerekli müracaatların yapıldığını ifade etti. Eğitim binasının inşasında mali destek veren LİMAK Şirketler Grubu’na, bu süreçte desteklerini esirgemeyen Milletvekillerimize, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’a ve tüm diğer paydaşlara teşekkür eden Vali Yiğitbaşı, yüksekokulun ülkemizin sağlık sektörü için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılış Töreni’nden sonra Şuhut’tan ayrılarak Merkez OSB’de, şehrimizin önde gelen lokum ve şekerleme üreticisi OGAŞ’ın üretim tesislerinde incelemede bulunan Vali Yiğitbaşı, pişmaniye atölyesinde pişmaniye yaptı. Daha sonra tesisin lokum üretim kısmına geçen Vali Yiğitbaşı, burada lokum sardı ve misafirlere ikram etti. OGAŞ’ın sahibi olduğu Afyon Lokum Atölyesi markasının üretim alanını da inceleyen Vali Yiğitbaşı, fabrikanın tüm çalışanları ile fotoğraf çektirdi. Ayrıca Vali Yiğitbaşı, 2021 yılında en çok kadın istihdam eden işveren seçilen OGAŞ’ın çalışanlarını tebrik etti.

Editör: Haber Merkezi