Vali Yiğitbaşı, Bolvadin'de Ziyaretlerde Bulundu

Valimiz Yiğitbaşı Bolvadin Ziyaretlerini Gerçekleştirdi

İlçe ziyaretlerine hız kesmeden Bolvadin ile devam eden Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, programına Bolvadin Başsavcısı Nuh Mete Hatipoğlu ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Burak Dinç’e iade-i ziyarette bulunarak başladı.

İlçe programı kapsamında Bolvadin Belediyesini ziyaret eden Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Fatih Kayacan’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sıcak Asfalt Döküm İşlemine Katıldı

Valimiz Yiğitbaşı, Bolvadin İlçesi programı kapsamında Kurucaova Köyü mevkinde sıcak asfalt döküm işlemine katıldı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü işbirliğinde sürdürülen sıcak asfalt çalışmasında Valimiz Yiğitbaşı, asfalt dökümünde kullanılan finisher makinesini kullandı.

Alkaloid Fabrikasını İnceledi

Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı, 1981'de piyasaların yasal alkaloid ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan dünyanın en yüksek kapasiteli ve aynı zamanda üretim işlemi bakımından tek Alkaloid Fabrikası’nı inceledi. Yetkililer Valimiz Yiğitbaşı'na "Üretilen çizilmemiş haşhaş kapsülünü işleyerek iç ve dış piyasaların tıbbi ve bilimsel amaçlı, opiyat ve opiyat hammaddesi ihtiyacını karşılayan Afyon Alkaloidleri Fabrikası (AAF), dünyada benzeri olmayan modern teknoloji uygulayarak, yılda 20.000 ton haşhaş kapsülü işleyecek kapasiteye sahiptir." şeklinde bilgilendirme yaptı.

Üçhöyük ve Kırkgöz Köprüsü'nde İncelemelerde bulundu

Alkaloid Fabrikası’nın ardından ziyaretlerine ilçemizin tarihsel değerlerini incelemekle devam eden Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı, 4 bin yıl öncesine tarihlenen ve 2020 yılından beri kazı çalışmaları yürütülen Üçhöyük alanını gezdi. Burada kazı çalışmalarını yöneten arkeolog Mevlüt Üyümez ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır’dan süreçle ilgili bilgi aldı. Son yıllarda hızlandırılan kazı çalışmalarındaki son buluşları inceleyen Valimiz Yiğitbaşı, buluntuların tarihsel ve kültürel değerlerine vurgu yaptı.

Ardından Bolvadin ilçemizin 872 yıllık tarihi eseri olan Kırkgöz Köprüsü’nde incelemelerde bulunan Valimiz Yiğitbaşı, yetkililerden köprünün tarihsel ve mimari özellikleri hakkında bilgi aldı.

Editör: Haber Merkezi