Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar İçin Öncü Sektörlerin Paydaşlarını Bir Araya Getiriyor

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, şehrimizin önde gelen sektör temsilcilerini bir araya getiriyor. Şehrimizin ekonomisinde marka değeri taşıyan birçok sektörün bulunduğuna işaret eden Vali Yiğitbaşı, sektörlere dair çalışmalarına hız kazandırdı.

Proje kapsamında öncelikli olarak tıbbi ve aromatik bitkiler, makine sanayi ve sağlık endüstrisi alanlarında çalışmalar yapmayı planlayan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, sektör temsilcileri ve alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir danışma kurulu öncülüğünde sektör toplantıları düzenlemeyi amaçlıyor.

Arama konferansı yöntemi şeklinde düzenlenmesi planlanan toplantılara AFSİAD, MÜSİAD, ATSO temsilcileri, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden deneyimli ve uzman akademisyenler ve sektörün önde gelenleri davet edilecektir.

Sektör toplantıları ile yerel paydaşların ve üreticilerin bilgi altyapısının güçlendirilmesi, ilgili sektörlerde yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, alanda çalışmak isteyen akademisyenler ve kamu kuruluşları için yol haritası oluşturulması hedefleniyor.

Toplantılar sonrasında sektörlere dair analiz ve raporların hazırlanması ve bu raporlar doğrultusunda yerel ve ulusal politikalar üretilmesi projenin çıktıları arasında yer alıyor.

İlerleyen süreçlerde şehrimizdeki birçok sektör için ayrı ayrı yapılması planlanan toplantıların ilki Şubat ayı içerisinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler sektörü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Editör: Haber Merkezi