Vali Yiğitbaşı Adım Adım İlçeleri Ziyaret Ediyor

Göreve gelir gelmez ilçe ziyaretlerine hız veren Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, hafta sonu mesaisinde sırasıyla Evciler, Dazkırı, Başmakçı, Dinar, İscehisar, Bayat ve Emirdağ ilçelerini ziyaret ederek, ilçelerin genel durumunu yerinde öğrendi.

Hafta sonu mesaisine Evciler Kaymakamlığı’nda başlayan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kaymakam Burak Gürbüz’den ilçenin ekonomi, tarih, kültür, sağlık ve eğitim alanlarında genel durumuna dair bilgi aldı. Vali Yiğitbaşı birim amirlerinden de çalışmalarına ilişkin brifing aldı.

Çikolata Yapımını Deneyimledi

Ardından Evciler Kadın Kültür Kooperatifini ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, hünerli kadınların el emeği eşsiz lezzeti İncila çikolatasının üretim aşamaları hakkında bilgiler aldı. Kooperatif üyesi kadınlarla da görüşen ve çikolata yapan Vali Yiğitbaşı, kadınları tebrik etti

Kaymakam’dan Bilgi Aldı

Vali Yiğitbaşı Dazkırı Kaymakamlığı ziyaretinde de Kaymakam Sercan Sakarya’dan ilçenin ekonomi, tarih, kültür, sağlık ve eğitim alanlarında genel durumuna dair bilgiler aldı. Vali Yiğitbaşı, birim amirlerinden de çalışmalarına ilişkin brifing aldı.

Kadın Kültür Kooperatifine Ziyaret

Kaymakamlık ziyareti sonrası Dazkırı Zübeyde Hanım Kadın Kültür Evi'ni ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, eğitim faaliyetleri ve işleyişi hakkında bilgi aldı. Zübeyde Hanım Kadın Kültür Evinde üretilen ürünleri de inceleyen Vali Yiğitbaşı, birbirinden güzel ürünler üreten kadınlarımızı tebrik etti.

İlçenin Genel Durumuna Dair Bilgi Aldı

Başmakçı Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kaymakam Ali Ekber Ateş'ten de aynı şekilde ilçenin ekonomi, tarih, kültür, sağlık ve eğitim alanlarında genel durumuna dair ayrıntılı bilgi aldı. Vali Yiğitbaşı, birim amirlerinden de çalışmalarına ilişkin brifing aldı.

Birim Amirlerini Dinledi

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın bir diğer ziyareti Dinar Kaymakamlığına oldu. Kaymakam Selami Kapankaya'dan ilçenin ekonomi, tarih, kültür, sağlık ve eğitim alanlarında genel durumuna dair ayrıntılı bilgi alan Vali Yiğitbaşı, birim amirlerinden de çalışmalarına ilişkin brifing aldı.

Büyülenmemek Elde Değil

Başmakçı ilçesi ziyareti sırasında haşhaş tarlalarını da ziyaret etme fırsatı bulan ve manzaraya kayıtsız kalmayan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, haşhaş çiçekleri ile fotoğraf çektirdi. Vali Yiğitbaşı sosyal medya hesabından şu sözlerle düşüncelerini paylaştı: “Hiç haşhaş çiçeği görmediyseniz, güzel şehrimizin simgesi haşhaşlar çiçek açtı. Türkiye'nin Yumurta Borsası, gül ve kuş cenneti Başmakçı İlçemizi ziyaretimde haşhaş tarlalarını görme fırsatı buldum. Manzara karşısında büyülenmemek elde değil.”

İlk Ziyaret İscehisar’a

Pazar mesaisine İscehisar Kaymakamlığını ziyaret ederek başlayan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kaymakam Uğur Kapar 'dan ilçenin ekonomi, tarih, kültür, sağlık ve eğitim alanlarında genel durumuna dair ayrıntılı bilgi aldı. Vali Yiğitbaşı, birim amirlerinden de çalışmalarına ilişkin brifing aldı.

Emektar Kadınları Tebrik Etti

İscehisar’da bulunan Zakire Ayyıldız Kadın Kültür Evi'ni de ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kültür evinin faaliyetleri ve işleyişi hakkında bilgi aldı. Kadın Kültür Kooperatifini de inceleyen Vali Yiğitbaşı, birbirinden güzel ürünler üreten emektar kadınları tebrik etti.

Bayat İlçesini Ziyaret Etti

Bayat Kaymakamlığını da ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kaymakam Mehmet Anıl Çolak'tan ilçenin ekonomi, tarih, kültür, sağlık ve eğitim alanlarında genel durumuna dair ayrıntılı bilgi aldı. Vali Yiğitbaşı, birim amirlerinden de çalışmalarına ilişkin brifing aldı.

Mermer İhtisas OSB’ye Ziyaret

Mermerin kalbi İscehisar ilçesinde Mermer İhtisas OSB'yi ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, OSB'nin mevcut durumu, yürütülen çalışmalar, Mermer Akademisi'nde, mermer sektörünün katma değeri yüksek ürünler üretebilmesi, ihracatın artması için yapılan çalışmalara dair bilgi aldı

Son Durak Emirdağ

Son olarak Emirdağ Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kaymakam Osman Bilici 'den ilçenin ekonomi, tarih, kültür, sağlık ve eğitim alanlarında genel durumuna dair ayrıntılı bilgi aldı. Vali Yiğitbaşı, birim amirlerinden de çalışmalarına ilişkin brifing aldı.

Editör: Haber Merkezi