Vali ve Başkan, vatandaşın iftar sofrasına konuk oldu

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ramazan dolayısıyla vatandaşları evinde ziyaret ederek, birlikte iftar açıyor.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, beraberinde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve eşi Emine Çoban ile birlikte geldiği evde, 4 çocuğuyla birlikte yaşayan İbrahim Oral ailesiyle iftara katıldı.
Merkez Eşrefpaşa Mahallesindeki evinde İbrahim Oral ve ailesini ziyaret eden Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve eşleri, mahalle sakinleri tarafından da sevgiyle karşılandı.
İbrahim Oral, eşi ve çocuklarının iftar sofralarına konuk olan Vali Balkanlıoğlu, ailenin çocuklarıyla da yakından ilgilendi.
İbrahim Oral ve eşiyle uzun süre sohbet eden Vali Balkanlıoğlu ve Bayan Balkanlıoğlu, çocukların eğitim durumları hakkında bilgiler aldılar.
Çocukların eğitim durumlarının iyi olduğunu öğrenen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da çocukları dershane kalitesinde olan bilgi evlerine davet etti.
Orucunu ailenin sofrasında açan Vali ve Belediye Başkanı, ailenin istek, talep ve önerilerini de dinledi.
Ziyaret sırasında çocuklara çeşitli hediyelerde veren Bayan Balkanlıoğlu ve Bayan Çoban, özellikle kız çocuklarıyla yakından ilgilenerek, derslerine iyi çalışmalarını, tatilde ise bol bol kitap okumalarını istediler.

-Doktor olacak-

Okumaları için önlerinde hiçbir engelin olmadığını, devlet olarak her türlü imkanı, okumak isteyen her öğrenciye sağladıklarını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, geçtiğimiz yıl evine ziyarette bulunduğu bir ailenin çocuğunu dershaneye yazdırdıklarını ve çocuğun tıp fakültelerini tercih etme hakkı kazandığını ifade etti.
Babasını erken yaşta kaybetmiş olan bu çocuğun derslerine çok iyi çalıştığını belirten Vali Balkanlıoğlu, üniversite sınavından 480 gibi yüksek bir puan alan çocuğun, tıp fakültelerine girme şansı elde ettiğini söyledi.
Bunu kendisine gelen bir teşekkür e-mailinden öğrendiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu'nun, aileye ve çocuklarına okuduğu mesaj şöyle:
''Yoksulduk. Babamı erken yaşta kaybettim. Okumak istiyordum ve dershaneye gitmeye çok ihtiyacım vardı. Siz oturacak koltuğumuz dahi olmayan evimize geldiniz. Beni dershaneye yazdırdınız. Size o zaman bir söz vermiştim. Derslerime çok iyi çalışıp, büyük adam olacağım diye. Ben sizin desteğinizle, üniversite sınavından 480 puan aldım ve Gata Tıp Fakültesini tercih ettim. Babamı erken kaybettim ama siz bana babalık ettiniz. Hakkınızı helal edin. Ellerinizden öperim.”
Vali Balkanlıoğlu, mesajı okurken duygulandı.
Ziyarette hazır bulunan Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Arı da ailenin temel ihtiyaçlarının Vakıf tarafından karşılanması ve aile babası İbrahim Oral’a bir iş bulunması konusunda işlemlerin başlatıldığını söyledi.
Editör: Haber Merkezi