Vali Tutulmaz’ın Yaşlılara Saygı Haftası Mesajı

İnsanoğlu doğar, belirli bir müddet yaşar ve eğer Yüce Allah ömür verirse yaşlılık dönemine ulaşır. Hayatın bu son evresinde herkes tarafından değer, saygı ve itibar görmeyi arzu eden yaşlılarımızın unutulmaması ve onlara gereken hassasiyetin gösterilmesi adına ülkemizde her yıl 18-24 Mart tarihleri arası “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Her insan için değişik bir anlam ve önem ifade eden yaşlılık; geçmişin muhasebesinin yapıldığı, herkes tarafından sevgi, saygı ve itibar görmenin arzu edildiği bir zaman dilimidir. Bugünün gençleri Yüce Allah ömür verirse geleceğin birer yaşlı adayıdır. Eğer yaşlılık döneminde gereken sevgiyi, saygıyı ve itibarı görmek istiyorsak bugünden hayatımızı şekillendirmeli, insanlara iyilik yapmalı, yaşlılarımıza gereken hürmeti göstermeliyiz. Bu konuda Peygamber Efendimiz (S.A.V.), gençleri yaşlılara saygı göstermeye teşvik etmiş ve " Herhangi bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse, Yüce Allah da yaşlandığında ona hürmet edecek kimseler halk eder.” diyerek bu hususun önemini vurgulamıştır. İşte bu noktadan hareketle kültürümüzün yaşayan hazineleri yaşlılarımızı baş tacı etmeli, onların tecrübeleri ve birikimleriyle geleceğimizi aydınlatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin “Yaşlılara Saygı Haftası”nı kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerini diliyor, tüm yaşlılarımızın ellerinden sevgi ve hürmetle öpüyorum.

Editör: Haber Merkezi