Vali Tutulmaz’ın Uyuşturucu Kullanımı Ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü Mesajı

Vali Mustafa Tutulmaz’ın ‘Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı Ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü’ Mesajı

Dünya genelinde ve ülkemizde uyuşturucu madde kullanımı ne yazık ki istenmeyen seviyededir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1987 yılında sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak için uyuşturucu konusunda uluslararası alanda eylem ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” olarak kabul etmiştir.

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) her yıl bu gün için temalar belirlemekte ve farkındalık kampanyaları başlatmaktadır. Bu yılki tema “Önce dinle; çocukları ve gençleri dinlemek sağlıklı ve güvenli büyümelerine yardımcı olacak ilk adımdır” olarak belirlenmiştir.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda kamu kurumlarımız her zamankinden daha kararlı bir tutumla çalışmalarına devam etmektedir. Bir taraftan çok ciddi uyuşturucu ticareti yapılırken, diğer taraftan da önemli operasyonlarla uyuşturucu tacirlerine geçit verilmemektedir. İçişleri Bakanlığımız uyuşturucuyla mücadelenin topyekûn ve kararlıkla sürdürülebilmesi adına 81 ilde eş zamanlı toplantılar yapmaktadır. Bu toplantılar ilimizde de başkanlığımda dönem dönem yapılarak uyuşturucu ile mücadeleye sıkı bir şekilde devam edilmektedir. Bu mücadelede üzerimize düşen ne varsa hep birlikte yapmalıyız. Bilindiği gibi; Uyuşturucu bağımlılığı bir suç değil, bir sağlık sorunudur. Tüm uyuşturucu bağımlılarının tedaviye ücretsiz ve hızla ulaşması sosyal devlet anlayışının bir sorumluluğu olarak kabul edilmelidir.

  1. ve gençlerimizi bu zararlı alışkanlıktan uzak tutmak, sokaklarımızı bu zehirden ve zehir tacirlerinden korumak bizlerin elindedir. Bu sorunu görev bilinciyle ele almalı ve mücadelemizi de bu çerçevede sürdürmeliyiz. İlimizde uyuşturucuyla mücadele konusunda Jandarma, Emniyet ve ilgili diğer kamu kurumlarımız iyi bir çalışma disiplini ile kararlı tutum sergileyerek önemli çalışmalarla iyi sonuçlar elde ediyor. Bu konuda hazırladığımız 2018-2023 Afyonkarahisar Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarına belirlenen hedefler doğrultusunda görevler tanımlanmıştır. Her kurum kendisine atfedilen görevleri belirli bir takvim içerisinde yerine getirmektedir.

Bizlerin hazırlanan bu eylem planı kapsamında hedefi elbette ki bu sorunu sıfıra indirmek ve hiçbir gencimizin, vatandaşımızın bu uyuşturucu bataklığına düşmemesini sağlamaktır. İnşallah bunu hep birlikte gerçekleştirebiliriz.

Bizler elimizden geleni yaparken Bakanlığımızın tamamen yerli ve milli imkânlarla geliştirdiği projesi “Uyuma Uygulaması” ile sokakta veya herhangi bir mekânda uyuşturucu kullanımı ve ticaretini gören vatandaşlarımız uygulamadaki butona basarak güvenlik güçlerimize ihbarda bulunabiliyor. Üstelik bu ihbarlarda kişinin kimliği de gizli tutulmaktadır.

Ayrıca Sağlık Bakanlığının 7/24 açık ücretsiz Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı Alo 191’i arayarak bilgi ve destek alabilirler.

Geleceğimizi birlikte güzelleştirelim. Bizler devlet olarak vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir toplumda yaşaması için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle ailelerin de çocuklarına eğitim ve bilinçlendirme noktasında destek olmaları geleceğimiz için doğru adımlar arasında olacaktır. El ele vererek bu sorunu birlikte yenelim.

Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü vesilesiyle hiçbir çocuğumuz ve vatandaşımızın uyuşturucu batağına düşmemesini temenni ediyorum.

Editör: Haber Merkezi