Vali Tutulmaz’ın Regaib Kandili Kutlama Mesajı

Manevi bir yenilenme mevsimi ve rahmet iklimine girildiğinin habercisi ve müjdecisi olan Regaib Kandili’ne bir kez daha ulaşmanın huzuru ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Yüce Allah’ın rahmet deryalarının coştuğu, af ve mağfiretinin sağanak sağanak yağdığı, feyiz ve bereketin zirveye çıktığı mübarek üç aylar, manevi coşkunun yaşandığı, iç dünyamızı, kalbimizi onaracağımız ve hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olan rahmet ve merhamet mevsimidir.

Mübarek üç aylar içerisinde kutlu gecelerden Regaib Kandili’nin manevi atmosferi fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Bu kutlu geceyi dua ve ibadet ederek geçirmeli, komşu ve akrabaları ziyaret etmeli, ihtiyaç sahibi insanlara el uzatarak kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

Bu faziletli gece vesilesiyle, başta Afyonkarahisarlı hemşehrilerim olmak üzere, ülkemiz ve tüm İslam Âlemi’nin Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve ebedi huzur getirmesini Yüce Allah’tan (C.C) niyaz ediyorum.

Editör: Haber Merkezi